Nogomet

Napokon svi na broju

Ante Pažanin • srijeda, 21.05.2008.

Hrvatska nogometna reprezentacija napokon je kompletna na pripremama u Rovinju. Ostalih 14 igrača danas je stiglo u hotel Eden gdje se nalaze izabranici Slavena Bilića koji će tako imati sve igrače na raspolaganju. Osim toga vrijeme se bar malo obradovalo i tako olakšalo teške treninge...

U Rovinju se napkon nalaze sva 24 igrača s popisa izbornika Bilića za Euro. Iza 14 sati stigli su Budan i Knežević te malo kasnije autobus iz Zagreba s preostalih 12 reprezentativaca. Novinarima se danas obratio Bilićev pomoćnik Robert Prosinečki koji je zadovoljan što su svi na broju: "Od danas je puno lakše, najbitnije je da su svi koji su došlli zdravi, što ćemo vidjeti popodne, a u ova dva dana ćemo procijeniti u kakvom su fizičkom stanju."

Na čemu će se inzistirati u preostala tri dana do utakmice s Moldavijom, na taktici ili kondicijskim pripremama?

"Igrači koji su s nama u ove dvije godine znaju što se taktički od njih očekuje, no sljedeći tjedan u Brežicama kao i onaj zadnji u Bad Tatsmandorfu više ćemo raditi na taktici."

Iako je grupa nezgodna Hrvatska se ne boji nikoga: "Ne bojimo se nikoga! Kroz kvalfikacije smo odigrali odlično i sve ćemo to uspješno pripremiti na Euru. Nema loše reprezentacije u našoj grupi, no mi smo uvjereni u svoju kvalitetu i to ćemo pokazati."

Koliko može pomoći utakmica s Moldavcima i koliko su Moldavija i Mađarska slični protivnicima u grupi?

"Igrači će se htjeti iskazati i zbog prestiža i zbog navijača i ići će na pobjedu. Važno je naglasiti da se mi spremamo zablistati 8. lipnja protiv Austrije, u subotu će sigurno biti nekih promjena u prvih 11, isprobat ćemo neke igrače i kombinacije, ali bitno je da pobijedimo. Moldavci i i Mađari nisu na istoj kvalitativnoj razini kao i Austrijanci, ali igraju slično. Mađare više manje znamo, Moldavce isto."

I dalje ostaje pitanje koji će dvojac igrati u napadu sada kad nema Eduarda: "S Eduardom smo gajili specifičan stil igre, sada će biti nešto drugačije, ali sve ćemo napadače koji su tu provjeriti. Imamo igrače koji mogu nadoknaditi Eduarda u nekim stvarima bolje, u nekima lošije, no glavno je da oni koji nastupe daju sve od sebe. Svi su oni kvalitetni napadači i zato sam uvjeren da možemo biti uspješni i bez Dudua. Stil igre nećemo puno mijenjati. Navikli smo na igru s loptom u nogama, tako smo igrali i kroz kvalfikacije, tako ćemo igrati i na Euru."

Hrvatska reprezentacija uvijek je veliki magnet za sve ma gdje god se nalazila. Niti Istra nije izuzetak pa će tako zbog velikog interesa javnosti sutrašnji treninzi u sljedeća dva dana biti otvoreni za javnost kako bi svi mogli vidjeti svoje ljubimce na djelu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!