Košarka

Alba zasad jedini polufinalst

Sanja Čalić • četvrtak, 22.05.2008.

Pobijedivši Bremerhaven u četvrtfinalu doigravanja njemačke lige, berlinska je Alba jedina trokorakom osigurala nastup u polufinalu, dok preostala tri četvrtfinalna para, među kojima je i momčad Longina i Perkovića, očekuju novi dvoboji za plasman među četiri najbolje momčadi…

Iako su u oba susreta pobjedu ostvarili kroz ušicu igle, EWE Basketsi u trećem su dvoboju s Brose Basketsima potpuno deklasirani (77:47), što je momčadi iz Bamberga vratilo nadu u mogućnost plasmana u polufinale. Oldenburg se vrlo dobro držao u prvom dijelu, no u posljednje dvije dionice domaća ih je momčad limitirala na ukupno svega 17 poena, čime nikako nisu mogli parirati raspoloženim igračima Bamberga među kojima je double – double učinak ostvario Ohlbrecht (deset poena, 14 skokova).

U redovima Oldenburga jedini je do dvoznamenkastog učinka došao Branimir Longin (deset poena, jedan skok), a na parket se vratio i Jasmin Perković postigavši za 20 minuta šest poena kojima je pridodao i pet skokova.

Uvjerljivo je do polufinala stigla berlinska Alba koja je već do poluvremena pokazala svoju dominaciju i prelomila susret u svoju korist ostvarivši vodstvo od 22 poena. Stečenu prednost domaća momčad, koju je predvodio McElroy (23 poena, tri skoka, četiri asistencije), nije ispuštala iz ruku ni u nastavku susreta (95:73), te je ovom pobjedom postala zasad jedini polufinalist.

Giantsi iz Leverkusena na svom su parketu ponovno bili bolji od Dt. Bank Skylinersa koji su do posljednje dionice imali rezultat na svojoj strani, no u završnih deset minuta domaći su uspjeli anulirati njihovu prednost i tijesnom pobjedom ostvariti vodstvo u četvrtfinalu (82:79). Pobjedi Giantsa svojim je vrlo dobrim učinkom pridonio Bailey (25 poena, četiri skoka), dok je u redovima Skylinersa najefikasniji bio Allen (21 poen, deset skokova).

Do vodstva od 2:1 u četvrtfinalnoj seriji stigli su i Telekom Basketsi koji su na gostovanju svladali Artland Dragonse (76:77) čime su se doveli do mnogo bolje pozicije uoči četvrtog međusobnog ogleda u Bonnu.

Njemačka liga, četvrtfinale, treća utakmica: Brose Baskets – EWE Baskets 77:47 (1:2), Alba – Bremerhaven 95:73 (3:0), Bayer Giants Leverkusen – Dt. Bank Skyliners 82:7 (2:1), Artland Dragons – Telekom Baskets 76:77 (1:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!