Tenis

Ljubo spasio šest meč lopti

Branimir Korać • četvrtak, 22.05.2008.

Ivan Ljubičić prošao je teško iskušenje u četvrtfinalu ATP turnira u Pörtschachu. U teškom dvoboju svladao je u tri seta Daniela Gimeno-Travera spasivši pritom čak šest meč lopti...

Puno više problema nego što se očekivalo imao je Ivan Ljubičić u četvrtfinalu turnira u Pörtschachu. Više od dva sata "tukao" se Ivan sa 109. igračem svijeta Španjolcem Danielom Gimeno-Traverom te na kraju uspio sretno doći do pobjede. Spasila ga je nervoza Španjolca na meč loptama te promašaji u dobrim prilikama za poentiranje.

U prvom setu obojica su imali malo prilika protiv servisa. Iako je Španjolac ubacio tek 45 posto prvog servisa, Ivan je osvojio tek sedam poena protiv servisa, ali je unatoč tako malom broju poena došao do breaka. Kod 4:3 stigao je do 15:40, odmah realizirao prvu priliku za oduzimanje servisa i poveo s 5:3 te mirno dovršio set.

U drugom setu Ivan je dva puta bio u prilici napraviti veliki korak prema polufinalu. Kod 1:1 i kod 3:3 dolazio je do 30:40, no nije iskoristio prilike i kazna je brzo stigla. Kod 5:4 Ivan je imao na svom servisu 40:0, ali onda je odigrao vrlo loše, nije više ubacio niti jedan prvi servis i Gimeno-Traver je osvojio pet poena u nizu i uzeo taj set sa 6:4.

Otišlo se u odlučujući treći set u kojem je Ljubičić na startu odmah propustio 30:40 i sve do završnice seta nije bilo većih uzbuđenja. Kod 6:5 na servisu Ljubičića kreće prava mala drama. Gimeno-Traver dolazi do 30:40 i prve meč lopte, ne koristi ju, ali nakon toga još tri puta ima prednost i meč lopte, ali sve to Ivan spašava i ulazi se u tie-break. U 13. igri Gimeno-Traver dolazi do novih meč lopti i 6:4, ali Ivan prvu na svom servisu spašava. Na drugoj meč lopti Gimeno-Traver ubacuje odličan prvi servis, ali Ljubičić krasno vraća i Španjolac gađa mrežu. Još bolju priliku za poentiranje imao je Gimeno kod 6:6, no još jedan lagan udarac završava u mreži. Sada Ljubičić ima svoju prvu meč loptu, kreće agresivno i Španjolac treću lopticu u nizu šalje u mrežu što Ljubičiću donosi prolaz u polufinale.

U polufinalu Ljubičić će igrati protiv Argentinca Juana Monaca koji je u dva teška seta svladao Robbieja Gineprija. Bit će ovo drugi dvoboj Ljubičića i Monaca, u prvom je Ljubičić u 1/16 finala Roland Garrosa bio bolji u pet setova.

ATP Pörtschach, drugo kolo:
Nikolaj Davidenko (Rusija, 1) - John Isner (SAD) 6:2, 6:7(6), 6:3, Andreas Seppi (Italija, 6) - Dudi Sela (Izrael) 7:5, 6:1, Igor Kunicin (Rusija) - Blaž Kavčič (Slovenija, Q) 6:1, 6:4, Jürgen Melzer (Austrija) - Robin Haase (Nizozemska, 8) 6:3, 4:6, 6:2, Robbie Ginepri (SAD) - Olivier Rochus (Belgija) 4:6, 6:2, 6:3, Juan Monaco (Argentina, 2) - Jiri Vanek (Češka) 6:2, 6:2.

ATP Pörtschach, četvrtfinale:
Ivan Ljubičić (Hrvatska, 3) - Daniel Gimeno-Traver (Španjolska) 6:3, 4:6, 7:6(6), Nikolaj Davidenko (Rusija, 1) - Andreas Seppi (Italija, 6) 6:3, 1:6, 6:3, Igor Kunicin (Rusija) - Jürgen Melzer (Austrija) 6:4, 3:6, 6:3, Juan Monaco (Argentina, 2) - Robbie Ginepri (SAD) 7:5, 7:6(3).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!