Ostali sportovi

Skokom preko Zlatnog Rata

Sportnet • četvrtak, 22.05.2008.

Bol na Braču ovih je dana ugostio nekoliko najboljih svjetskih kite surfera. Na najveći dalmatinski otok svi su došli s istom namjerom – što atraktivnije preskočiti rt Zlatni Rat, najpoznatiju plažu na Jadranu koja je ujedno i najpoznatiji simbol hrvatskog turizma...

Među njima se našao legendarni Francuz Bertrand Fleury, njegov sunarodnjak i dvostruki svjetski prvak Sebastian Garak, Poljak Maciek Kozerski, te mlade nade u usponu Boris Judin iz Srbije i Lex Dekker iz Nizozemske. Hrvatsku na ovom kiteboarding eventu, s imenom Red Bull Golden Jump, predstavljaju Siniša Pavlović i Stefan Lukić.

Red Bull Golden Jump odvija se po prvi put i unosi novi koncept u natjecanja te vrste. Izvođenje raznoraznih trikova u ovoj priči i nije neka novost, no skokovi se nikada do sada nisu izvodili preko kopna. Svaka greška bit će bolnija, a za izvođenje pobjedničkih trikova trebat će i puno više hrabrosti.

Danas su natjecatelji ispitali teren, iako nisu imali previše sreće s vjetrom budući da nije prelazio jačinu od 13 čvorova. Usred dana uhvatio nas je jaki pljusak, nakon čega je ubrzo uslijedilo sunce. Sutrašnja prognoza je puno bolja i obećava manje naoblake, tako da se ipak možemo nadati dobrom starom maestralu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!