Ostali sportovi

Blaine Wilson zaključio karijeru

Maja Giljanović • petak, 23.05.2008.

Trostruki olimpijac Blaine Wilson u 33. je godini odlučio staviti točku na i velike karijere, a odluku o odlasku u žiži prvenstva SAD-a potakla je slaba forma koju je nekadašnji momčadski svjetski prvak pokazao na preči i parteru...

Wilson se, naime, razočaran nije pojavio na preskoku, napustio je arenu i koji sat kasnije pojasnio: "Čim sam završio s parterom bio sam svjestan kraja. Strahovito sam umoran, iscijeđen čak pa smisla produžavati agoniju i riskirati povredu zaista više nema. Otišao sam, pak, bez riječi jer nisam želio skretati pozornost na sebe - moje kolege to ne zaslužuju".

Wilson se tijekom 15 godina karijere učestalo borio s povredama: sedam je puta završavao na operacijskom stolu, a primjerice manje od šest mjeseci prije Atene 2004. biceps mu se doslovce odvojio od kosti. Unatoč svemu uvijek se vraćao i npr. postao je prvi Amerikanac s pet uzastopnih (1996. - 2000.) naslova u višeboju i treći u povijesti gimnastike s pet (ili više) osvojenih titula.

"Smatram da sam ispunio svoje potencijale. Ljepše bi bilo otići na Igrama, ali ne žalim za ičim", zaključio je Wilson o kojem ostali imaju samo riječi hvale. Branitelj naslova prvaka SAD-a David Durante je primjerice kazao: "Oduvijek sam mu se divio i smatram se sretnim što sam imao prigodu učiti od njega. Nedostajat će svima".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!