Nogomet

Bilić: "Vjerujem u igrače"

Goran Tomičić • subota, 24.05.2008.

Hrvatska je u prvoj pripremnoj utakmici minimalno svladala Moldaviju. Niko Kovač je zadovoljan utakmicom i prvom fazom priprema i naglasio je kako vjeruje u dobar rezultat u Austriji i Švicarskoj. Izbornik Slaven Bilić misli kako je igra u prvom dijelu bila mnogo bolja, a istaknuo je kako je Danijel Pranjić potvrdio mjesto u najboljem sastavu...

Niko Kovač je zadovoljan prvom provjerom naše reprezentacije: "Tjedan dana smo naporno trenirali. Pobjeda je uvijek bitna, a posebno za samopouzdanje, a i da protivnici vide da smo pobijedili. Mislim da smo imali nekoliko dobrih akcija, ali bilo je i nepotrebno izgubljenih lopti. Trebali smo malo više držati loptu, ali mislim da nakon tjedan dana priprema možemo biti zadovoljni igrom i rezultatom, a posebno trkom."

Slika 1 od 2.
Foto: Sandro Donda

Kapetan zna što je potrebno za dobar rezultat: "Na takvom turniru je najvažnija fizička spremnost. Mislim da smo stvarno dobro radili. U rezultatu 1:0 bilo je dobrih i loših stvari, ali još imamo dva tjedna do prve utakmice."

"Vidite da znamo i postići pogodak i iz prekida. Rakitić je odlično ubacio, a ja sam uvijek na prvoj stativi i kad pogodim loptu ona u većini slučajeva završi u mreži", misli strijelac našeg jedinog pogotka.

Naš najiskusniji igrač je mogao postići još jedan sličan pogodak: "U onoj prilici sam loptu vidio u posljednji trenutak i jednostavno mi je pala na glavu. Moldavija je solidna momčad koja zna čuvati loptu i vidi se da zna igrati. Nije to baš sastav kojeg se mora pobijediti s tri ili četiri razlike. Mislim da smo mi svoje odradili. Sigurno ima nekih stvari koje moramo poboljšati.".

"U Čatežu će biti manji intenzitet treninga. Vježbat ćemo taktiku i treninge. Nemamo više toliko vremena jer će nakon idućeg tjedna biti samo osvježavanje prije Austrije", izjavio je Kovač o nastavku priprema.

Prijateljske utakmice su posebno dobra priprema za prvog protivnika na Europskom prvenstvu: "Austrija će igrati s dva zadnja vezna i sigurno će pokušati čuvati loptu poput Moldavije. Na nama je da to riješimo."

"Imamo veliku šansu koju ne smijemo propustiti. Ova generacija je na početku, ali dobar rezultat bi podigao cijelu naciju i uvjeren sam da će biti dobro", optimističan je kapetan reprezentacije.

Izbornik Bilić naglasio je dobru igru u prvom dijelu: "S prvom dijelom sam zadovoljan. Bili smo agresivni i konkretni, iako je i tu bilo nekoliko nepotrebnih grešaka. Međutim, imali smo prilika i lijepih akcija, te sam jako zadovoljan s prvih 45 minuta."

Jedna dvojba je riješena: "Pranjić se svojom brzinom potvrdio kao prvi izbor za lijevog braniča, a sa Šimunićem u sredini obrane smo dodatno dobili na sigurnosti."

Drugo poluvrijeme je ipak bilo lošije: "U drugom dijelu nisam bio zadovoljan. Igrala je momčad koja nikad nije igrala zajedno. Debitanti su bili malo nesigurni, ali i noge su bile teške."

"Ja vjerujem u igrače i nakon faze osvježenja ćemo biti još bolji. Pripreme su napravljene u tri faze, a sad dolazi druga gdje će napor biti malo manji. Nakon Mađarske idemo u kamp, gdje će biti samo osvježavanje", zaključio je Bilić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!