Košarka

Poznati svi polufinalisti

Ivana Spahija • nedjelja, 25.05.2008.

Nakon što je bez izgubljene utakmice berlinska Alba izborila plasman u polufinale doigravanja njemačke lige, tamo su joj se nakon četiri odigrana dvoboja priključili EWE Basketsi i Telekom Basketsi, dok je četvrtfinalna serija zaključena petim međusobnim srazom Dt. Bank Skylinersa i Giantsa iz Leverkusena…

Nakon vodstva od 2:1, predvođeni vrlo raspoloženim Pauldingom (24 poena, osam skokova, tri asistencije), EWE Basketsi ostvarili su na svom parketu prolaz u polufinale svladavši momčad iz Bamberga (83:70). Oldenbug je tijekom susreta polako gradio svoju prednost, da bi u konačnici u završnoj četvrtinu stvorio osjetniju razliku koja im je donijela i pobjedu, a svoj su doprinos redovima domaće momčadi dali i Branimir Longin (pet poena, dva skoka) i Jasmin Perković (šest poena, pet skokova).

Osim momčadi iz Oldenburga, u polufinale su se nakon četiri dvoboja plasirali i Telekom Basketsi koji su također iskoristili prednost domaćeg parketa i uvjerljivo porazili Artland Dragonse (77:55). Iako je u prvom dijelu susreta gostujuća momčad pružala vrlo jak otpor, Telekom Basketsi su limitirali svoje protivnike na deset poena u trećoj četvrtini čime su došli na prag pobjede koju su potvrdili u završnici. U redovima domaćih najefikasniji je igrač bio Basden (19 poena, šest skokova), dok je za Artland najraspoloženiji bio Chubb (14 poena, šest skokova).

Dt. Bank Skylinersi najprije su, predvođeni Evtimovim (24 poena, osam skokova) tijesnom pobjedom anulirali su vodstvo od 2:1 Giantsa iz Leverkusena u četvrtfinalnoj seriji (77:75), da bi se potom u petoj, odlučujućoj utakmici, u još napetijoj završnici uspjeli probiti među polufinaliste. Skylinersi su do poluvremena imali razliku od sedam poena u svojim rukama koju Giantsi, unatoč osvojenoj trećoj četvrtini, ipak nisu uspjeli prestići (58:59).

Njemačka liga, četvrtfinale, četvrta utakmica: EWE Baskets – Brose Baskets 83:70 (3:1), Telekom Baskets – Artland Dragons 77:55 (3:1), Dt. Bank Skyliners – Bayer Giants Leverkusen 77:75 (2:2)

Njemačka liga, četvrtfinale, peta utakmica: Bayer Giants Leverkusen – Dt. Bank Skyliners 58:59 (2:3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!