Ostali sportovi

Reljić do pobjede u UFC debiju

Maja Giljanović • nedjelja, 25.05.2008.

Ružno je reći nasljednik Mirka Filipovića s obzirom da se Cro Cop još bori, ali Goran Reljić je trijumfom u svom UFC debiju pokazao da je hrvatska budućnost u slobodnoj borbi blistava i da je s pravom deset godina mlađeg Zadranina utreniravao za borbu protiv Wilsona Gouveije...

Reljić je, naime, u Areni hotela MGM u Las Vegasu tehničim nokautom u drugoj rundi svladao 29-godišnjeg Amerikanca također BBJ specijalistu, člana prestižnog American Top Teama i nadasve iskusnog borca: Gouveia je u borbu ušao s četiri uzastopne pobjede pod ingerencijom UFC-a, dok se Škorpion Reljić dosad ponosio pobjedama u MMA borbama (sedam od sedam).

Treninzi s redom Minotaurom, Listerom i(li) Graciejem Reljića su ispunili samopouzdanjem pa je u okršaj u poluteškoj kategoriji (do 93 kilograma) protiv Gouveije ušao svjestan prigode: "Wilson je odličan i svestran borac, ali ima svojih slabosti. Njih ću, međutim, zadržati za sebe, ali ću ih znati iskoristiti u borbi i slaviti pobjedu", najavljivao je ususret velike večeri.

U prvoj rundi obojica su svog suparnika dobrano dohvatila: Gouveia šakama, Reljić high-kickovima, ali unatoč boljem otvaranju druge runde Amerikanca Reljić se oporavlja, udara ljevicom suparnika pravo u sljepoočnicu, obara ga i serijom udaraca nogom tjera suca da u četvrtoj minuti prekine borbu.

U glavnoj, pak, borbi večeri B.J.Penn je kao provizorni vlasnik titule u lakoj kategoriji tehničkim nokautom u posljednjim sekundama treće runde pobijedio bivšeg prvaka Sean Sherka kojem je UFC, naime, u prosincu lani oduzeo naslov zbog korištenja steroida unatoč upornim tvrdnjama 34-godišnjaka da je laboratorij kontaminirao njegov uzorak (pokušao je nevinost dokazati i preko detektora laži, ali zaludu).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!