Ostali sportovi

Svjetska padobranska elita u Malom Lošinju

Sportnet • ponedjeljak, 26.05.2008.

Grad Mali Lošinj od 06. do 08. lipnja ove godine ugostiti će svjetsku padobransku elitu na tradicionalnom natjecanju Parashute world cup series 2008.

Na lošinjsko zračno pristanište u Čunskom, gdje će se natjecanja odvijati, dolazak je prijavilo 19 zemalja. Više od 150 padobranaca u oko 40 ekipa, među kojim je 50 nositelja šampionskih i drugih vrijednih međunarodnih priznanja, odmjerit će svoja umjeća. Svi će oni skakati sa 1000 metara na bodovno polje radijusa 16 cm.

Slika 1 od 2.

Cilj je, međutim, svakom natjecatelju doskočiti na točku promjera 2 cm. Najzanimljiviji okršaji vodit će se između sastava Češke, Slovenije, Italije, Mađarske i Ausrtije. Te nacije u svojim momčadima imaju timske i pojedinačne svjetske i europske prvake. U borbi za bodove iz spomenutih zemalja prijavilo se po nekoliko petočlanih muških i ženskih sastava.

Za dio bodovnog kolača borit će se uz ostale, ekipe iz Danske, Španjolske, Rusije ali i pojedinci iz Bosne i Hercegovine te Crne Gore. Boje Hrvatske nosit će četiri postave: ekipa muške i ženske reprezentacije i dvije iz redova domaćina natjecanja, Padobranskog kluba "Krila Kvarnera". Natjecat će se u 4 kategorije (juniori, ženski i muški sastavi i masters), skakati iz aviona AN-2 i Cesna 207.

Uz natjecateljski, najavljen je i revijalni dio cijele manifestacije, u kojem će se hrabri posjetitelji moći zajedno s trenerima okušati u double skokovima.

Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica grada svjetsku padobransku elitu ne ugošćuje prvi put. Prije 23 godine Lošinj je bio domaćin Svjetskog padobranskog prvenstva. Te 1985. godine započela je i povijest lošinjskog aerodroma izgrađenog upravo za potrebe te Svjetske padobranske smotre. Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica ocjenjuju održavanje ovogodišnjeg padobranskog natjecanja značajnom manifestacijom kako u sportskom, tako i u turističkom i promidžbenom smislu.

Natjecanje u Malom Lošinju prvo je od šest bodovnih natjecanja PARAWCS 2008. Tijekom srpnja i kolovoza slijede borbe za bodove na Bledu (Slovenija) , u Altenstadtu (Njemačka), u Belunu (Italija) , Zell Am See (Austrija) i u Lokardu (Švicarska).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!