Zimski sportovi

Red Wingsi dobili i drugu

Ante Jukić • utorak, 27.05.2008.

Detroit Red Wingsi došli su na dva koraka od osvajanja Stanley Cupa, nakon što su noćas svladali Pittsburgh i u drugoj utakmici finalne serije...

Pittsburgh Penguinsi su, uoči početka finalne serije, doputovali u Detroit s planom da dobiju barem jednu, od prve dvije utakmice u Joe Louis Areni. Međutim, Red Wingsi su, nakon uvodnog slavlja u subotu, još jednom bili uvjerljivi, tako da sa velikih 2:0 putuju u Pennsylvaniju na nastavak serije.

I dok u prvom susretu, odigranom u subotu, prva trećina nije ponudila pogotke, noćašnji je dvoboj riješen nakon prvih 20 minuta. Red Wingsi su silovito krenuli u utakmicu, a pritisak im se isplatio već u šestoj minuti, kada Brad Stuart zabija za 1:0. Treba reći da su domaćini do vodstva došli uz dosta sreće, budući da je Stuartov udarac na putu prema golu zahvatio Roba Scuderija i tako prevario Marc-Andrea Fleuryja. Udvostručenje prednosti Red Wingsa uslijedilo je pet minuta kasnije, a strijelac je bio Tomas Holmstrom, koji je iz teške pozicije, budući da se nalazio iza gola Penguinsa, uspio ubaciti pločicu u mrežu. I ovog puta gostujući vratar nije imao sreće, budući da se pločica od njega odbila u gol. Penguinsi su svoj prvi udarac na gol uputili tek nakon 12 minuta igre, a veliku priliku za smanjenje vodstva domaćina, imali su u samoj završnici prve trećine, no Gary Roberts i Jordan Staal nisu uspjeli iskoristiti izgledne situacije pred golom Chrisa Osgooda.

Do kraja utakmice, Red Wingsi su znalački čuvali prednost, a konačnih 3:0 postavio je Valtteri Filppula, polovinom posljednje trećine. Ono što svakako treba zabrinuti Penguinse je činjenica, da su i drugu utakmicu zaredom ostali bez postignutog pogotka, što je zaista nevjerojatno za momčad koja raspolaže sa tolikim napadačkim arsenalom. No, bez obzira na vrlo neugodnu situaciju u kojoj se sada nalaze, Sidney Crosby i dalje vjeruje u sebe i svoje suigrače.

"Iako smo uvjerljivo poraženi u obje utakmice, krajnji rezultat ne odražava pravi odnos snaga na ledu. Da smo bili potpuno nadigrani u ova dva susreta, tada bih bio zabrinut. Međutim, bili su to poprilično izjednačeni dvoboji, u kojima su oni zabili nekoliko sretnih golova, dok mi svoje šanse nismo iskoristili. Sada nam preostaje dobro se pripremiti za naredne dvije utakmice i pokušati izjednačiti seriju", izjavio je Crosby nakon noćašnjeg dvoboja.

Trener Penguinsa, Michel Therrien, u svojoj je izjavi "okrznuo" domaćeg vratara, Chrisa Osgooda.

"Večeras smo dva isključenja zaradili zbog prekršaja na golmanu, što nam se u doigravanju dosad nijednom nije dogodilo. Pogledao sam snimke tih situacija i mogu reći da je Osgood stvarno dobar glumac", nije skrivao svoje nezadovoljstvo trener gostiju.

No, bez obzira na to je li Osgood dobar glumac ili ne, Penguinsi pod hitno moraju naći rješenja za njega, budući da je u prve dvije utakmice uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom. Treći susret finalne serije na rasporedu je u srijedu, u Pittsburghu, a još jedno slavlje Red Wingsa gurnulo bi Penguinse u gotovo bezizlaznu situaciju.

NHL doigravanje, rezultati, 26.05.2008.

Stanley Cup - finale:
Detroit – Pittsburgh 3:0 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!