Nogomet

Nasilne Viole stvorile milijunsku štetu?

HINA • utorak, 27.05.2008.

Europska sredstva za obnovu gradskog stadiona Ljudski vrt u Mariboru, na kojemu će nogometne reprezentacije Slovenije i Hrvatske 20. kolovoza odigrati prijateljsku utakmicu, postala su upitna zbog vandalskog ponašanja navijača tog kluba, zloglasnih "Viola", piše u utorak slovenski tisak.

Nekadašnji gradonačelnik Alojz Križman, koji je vodio projekt vrijedan skoro 12 milijuna eura, ponudio je gradskim vlastima ostavku na sve sportske funkcije, ali ona nije prihvaćena, navodi ljubljanski "Dnevnik".

Križman je u ponedjeljak svoje funkcije dao na raspolaganje gradskim vlastima zbog ponašanja nasilnih navijača NK Maribor-Pivovarna Laško. Oni su su najprije prilikom svečanog otvaranja stadiona odlomili pedesetak plastičnih sjedala na tribinama, a na zadnjem susretu protekle subote, protiv Nafte iz Lendave, na stadionu su palili bengalske baklje i izvjesili uvredljive plakate.

Budući da iz europskih sredstava treba biti osigurana skoro polovica sredstava koja su već potrošena na obnovu stadiona, Križman je demonstrativno ponudio ostavku jer se boji da bi Maribor mogao ostati bez njih. Upozorava Križman i na to da se u međuvremenu na natječaj za ista sredstva javilo još osam drugih gradova, pa bi Maribor mogao biti prikraćen upravo zbog neodgovornosti pojedinaca u navijačkoj skupini omiljenog kluba.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!