Nogomet

Bilić prekrižio Sharbinija i Pamića

Tomislav Pacak • srijeda, 28.05.2008.

Kao što je uostalom i najavio prilikom prvog popisa, izbornik Slaven Bilić poslao je Uefi konačan popis reprezentativaca bez prezimena Sharbini i Pamić. Nakon dvogodišnje šutnje pred hrvatske je medije izašao i Niko Kranjčar te prognozirao izglede Hrvatske na europskom prvenstvu.

Slika 2 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

Kako je u četvrtak rok za predaju konačnog popisa od 23 igrača za Europsko prvenstvo u nogometu, većina izbornika danas je obznanila svoje odluke.

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

Bilić je bio među rijetkima koji je svu neizvjesnost riješio još prvi prvom popisu, naglasivši kako su Anas Sharbini i Manuel Pamić tu prvenstveno radi svog talenta i činjenica da pokrivaju pozicije gdje bismo u slučaju ozljede mogli biti "tanki", a kako ozljeda nije bilo - Sharbini i Pamić neće vidjeti Euro (osim ako ne bude ozljeda u periodu dok Bilić još može zamijeniti prijavljene igrače).

Slika 3 od 3.
Foto: Kristijan Komarica

Izbornik je ukratko obrazložio svoju odluku: "Nemamo nikakvih većih problema s ozljedama. Sharbini i Pamić su mladi, talentirani i idu s nama u Austriju jer igraju pozicije gdje bismo mogli imati probleme. Ostat će s nama i cijelo vrijeme trenirati s momčadi."

Slika 4 od 4.
Foto: Kristijan Komarica

Dvije godine nakon što je prekinuo razgovarati s hrvatskim novinarima, pred mikrofone je izašao i Niko Kranjčar. Premda je Niko već u prvom razgovoru za jedan dnevni list objasnio razloge svoje šutnje, danas ih je još jednom ponovio.

Slika 5 od 5.
Foto: Kristijan Komarica

"Manje više su poznati razlozi zašto nakon Svjetskog prvenstva nisam razgovarao s novinarima, no mogu ih ponoviti. Nakon završetka Svjetskog prvenstva sigurno da mi nije bilo lako, svi smo bili nesretni onime što smo tamo učinili, ne vjerujem da je itko od nas bio zadovoljan rezultatom", priznao je Niko.

Slika 6 od 6.
Foto: Kristijan Komarica

"Nakon prvenstva htio sam čim prije otići iz Hrvatske i probati se dokazati u inozemstvu, a sve zbog brojnih seljakanja iz kluba u klub i zbog toga što sam u medijima bio svaki dan. Odlučio sam da želim imati svoj mir i maknuti se iz Hrvatske, jer sam već sam sebi bio dosadan u novinama."

Slika 7 od 7.
Foto: Kristijan Komarica

Niko je bio svjestan da će šutnja kad-tad morati biti prekinuta, a nakon odlične sezone u Portsmouthu i plasmana na Europsko prvenstvo s reprezentacijom odlučio je kako je došao trenutak da progovori i za hrvatske novine. "Uvijek sam bio svjestan da ću morati prekinuti šutnju za hrvatske novine jer hrvatska javnost želi čuti svakog našeg reprezentativca i sportaša", dodao je Niko.

Slika 8 od 8.
Foto: Kristijan Komarica

U vrijeme kada je izbornik reprezentacije bio njegov otac Zlatko Kranjčar, Niko je igrao pod znatno većim pritiskom i to ne krije ni danas. Toga pritiska pod vodstvom Slavena Bilića više nema. "Sve što sam tada radio, radio sam ne samo zbog sebe već i zbog njega, da mu danas-sutra nitko ne može ništa prigovoriti. Danas više nemam tog pritiska i nema tog predbacivanja, opušteniji sam, igram nogomet onako kako sam učio i onako kako znam."

Slika 9 od 9.
Foto: Kristijan Komarica

Što se hrvatskih izgleda na Europskom prvenstvu tiče, Kranjčar je svjestan velikih očekivanja hrvatske javnosti, ali i kvalitete koju naša reprezentacija ima. "Mislim da smo svjesni toga da imamo kvalitetu da prođemo skupinu i da niti jedan protivnik protiv nas ne može biti izraziti favorit", procjenjuje hrvatski veznjak uz dodatak da će "kockastima" uz nesporno znanje i talent trebati i nešto sreće.

Slika 10 od 10.
Foto: Kristijan Komarica

"Svi se nadamo dobrom nastupu na Euru, znamo da imamo veliku priliku i svi želimo napraviti dobar rezultat prvi put nakon 1998. godine. Utakmica s Austrijom svakako je bitna, ali i nakon te utakmice imamo još dvije i ništa nije gotovo. Mi smo fokusirani na tu utakmicu, ona nam je sada najbitnija, ali nakon nje bit će nam najbitnija Njemačka, pa ćemo svi pričati samo o njoj", kazao je uz smješak Niko.

Konačan popis hrvatske reprezentacije za Euro:

Vratari: Stipe Pletikosa, Vedran Runje, Mario Galinović

Braniči: Vedran Ćorluka, Dario Šimić, Josip Šimunić, Robert Kovač, Hrvoje Vejić, Dario Knežević

Veznjaci: Luka Modrić, Danijel Pranjić, Nikola Pokrivač, Niko Kovač, Jerko Leko, Ognjen Vukojević, Darijo Srna, Ivan Rakitić, Niko Kranjčar.

Napadači: Nikola Kalinić, Mladen Petrić, Ivan Klasnić, Igor Budan, Ivica Olić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!