Tenis

Čilić dovršio posao

Branimir Korać • srijeda, 28.05.2008.

Marin Čilić uspješno je priveo meč kraju u prvom kolu Roland Garrosa. Jučer je zbog kiše meč protiv Haasea bio prekinut u završnici trećeg seta, a Marin je danas za nekih desetak minuta završio posao i plasirao se u drugo kolo...

Marin Čilić nije zakomplicirao situaciju u nastavku meča s Haaseom. Meč je jučer prekinut u vrlo nezgodnom trenutku kada je Čilić nakon osvojena prva dva seta imao u trećem vodstvo 6:5. Nizozemac se nadao kiši i dočekao ju, ali niti dan odmora mu nije pomogao. Marin je čvrsto ušao u nastavak meča i dovršio posao na najbolji mogući način.

Haase je uzeo svoj servis gem i izborio tie-break u kojem je Čilić dominirao. Kod 1:0 Marin je odmah napravio mini break koji je održao do kraja 13. igre te sa 7:4 prošao u drugo kolo.

Pobjeda Čilića je velika ne samo zbog činjenice da je prošao u drugo kolo zemljanog Grand Slama, već i zbog činjenice da je svladao s maksimalnih 3-0 vrlo dobrog tenisača. Haase je ove sezone pokazao odličnu formu, napredovao je i na ATP ljestvici te pobjeda Čilića puno znači.

U drugom kolu Marina čeka vrlo težak protivnik. Čilić će za treće kolo igrati protiv Švicarca Stanislasa Wawrinke koji je također u tri seta eliminirao Nijemca Kohlschreibera. S Wawrinkom Marin ima negativan omjer, igrali su tri puta i sva tri puta slavio je Švicarac, od toga dva puta na zemljanoj podlozi.

Roland Garros, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska) - Robin Haase (Nizozemska) 7:6(6), 6:2, 7:6(4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!