Rukomet

Balić: "Opravdati ulogu favorita"

Sanja Čalić • četvrtak, 29.05.2008.

Sve je spremno za početak velikog rukometnog spektakla kojem će Zadar biti domaćin nadolazećeg vikenda. Gradom košarke proširilo se rukometno ludilo, a sretnici koji su do svoje ulaznice uspjeli stići zasigurno će uživati u prisustvovanju prvom natjecanju u velebnoj dvorani na Višnjiku...

Svoj će put prema Pekingu hrvatska reprezentacija u kvalifikacijama započeti u petak susretom protiv Japana, a iako su opterećeni ozljedama, izbornik Lino Červar, kao i igrači koji su prisustvovali konferenciji za novinare, uvjereni su kako ih to neće omesti u ostvarivanju osnovnog cilja – plasmana na Olimpijske igre.

Ozljede pod upitnik tako stavljaju nastupe Lackovića i Džombe: "Imamo određenih problema, prije svega mislim na Lackovića i Džombu, od kojih je jedan istegnuo mišić, a drugi je imao operaciju meniskusa i na rehabilitaciji je. Još moramo vidjeti o njihovim nastupima, a to se prije svega odnosi na Džombu", započeo je Červar.

Vezane vijesti

Unatoč tome, izbornik hrvatsku reprezentaciju smatra favoritom i vjeruje da će tu ulogu uspjeti opravdati na terenu: "Glavni cilj našeg nastupa u Zadru je plasirati se na Olimpijske igre u Pekingu i tamo pokušati po treći put, što nikome u kolektivnim sportovima još nije uspjelo u tako kratko vrijeme, boriti se za olimpijsku medalju. Mislim da od naše reprezentacije možda ne treba mnogo očekivati na polju igre, ali na rezultatu da. Favoriti smo, ali moramo to pokazati i potvrditi na igralištu."

Izbornikovo mišljenje dijeli i Ivano Balić, koji je izrazio zadovoljstvo atmosferom koja vlada u Zadru: "Drago mi je da igramo u Zadru, da je veliko zanimanje za utakmice i da će dvorana biti puna. Na nama je da opravdamo ulogu favorita i da izborimo put u Peking. Imamo sitnih problema skoro svi, sezona je bila duga, ali to nas neće spriječiti da dođemo do cilja."

"Na male ozljede", kaže Igor Vori, "već su svi navikli", no uvjeren je u ostvarenje zadanog cilja, baš kao i Venio Losert: "Najbitnije je da idemo iz dana u dan, utakmicu po utakmicu, i da ostvarimo taj glavni cilj. Mislim da smo sva tri golmana dobro radili i da sva trojica možemo dati sve od sebe."

O prvom protivniku naše reprezentacije na kvalifikacijskom turniru, Japanu, i Balić i Červar imaju mnogo riječi hvale. "Mislim da im je jača strana obrana 3–2–1 koju igraju jako dobro, nešto slično nama, i imaju brze polukontre i kontre", zaključio je Balić, dok je Červar nadodao kako su Japance vrlo ozbiljno shvatili, kao i svakog protivnika koji ih očekuje.

Hrvatska i Japan svoj će dvoboj započeti u 17:30 sati, dok će u prvoj utakmici dana snage odmjeriti Alžir i Rusija s početkom u 15:30 sati. Iz policijske uprave savjetovali su gledateljima da u dvoranu dođu barem sat vremena prije početka utakmice kako bi se izbjegle gužve, dok iz navijačke udruge Tornado pozivaju sve hrvatske navijače da dođu korektno bodriti reprezentaciju odjeveni u nacionalne dresove i sa zastavama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!