Nogomet

Löw: "Modrić neće biti najbolji igrač Eura"

Antonija Pavlić • četvrtak, 29.05.2008.

Njemački izbornik Joachim Löw nije se priklonio kolegi Slavenu Biliću, koji je za najboljeg igrača predstojećeg Europskog prvenstva prognozirao hrvatskog reprezentativca i novog Tottenhamovog veznjaka Luku Modrića. Ako je suditi prema Löwu, titulu najboljega u Španjolsku će ponijeti Fernando Torres...

"On je iznadprosječni talent, ali nije još odigrao nijedan takav turnir. Morat će još pričekati", potvrdio je Löw kvalitete bivšeg Dinamovog kapetana, ali istaknuo i njegovu manu. Nedostatak iskustva na ovako velikoj sceni. No, kako i sam kaže, imat će Luka još dosta prilika, a da bi postao najbolji, mora biti u dobrom kolektivu, odnosno, reprezentaciji koja će dogurati daleko kako bi njegov talent zasjao punim sjajem.

No, ako se prisjetimo 2006. godine i Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, sjetit ćemo se i da je Luka bio u reprezentaciji koja je nakon velikih očekivanja ipak pokleknula. Löw je vrlo vjerojatno ipak time mislio na nedostatak Lukinog iskustva kao glavnog kotačića reprezentacije budući da je u Njemačkoj uglavnom grijao klupu, a prilike je dobivao samo u završnicama utakmica.

Kao favorite prvenstva Löw vidi finaliste SP-a 2006., Italiju i Francusku, dok na vrh najboljih aktera stavlja španjolskog napadača Fernanda Torresa, talijanskog Lucu Tonija, te njemačkog veznjaka Michaela Ballacka.

"Francusku i Italiju vidim kako najveće favorite prvenstva. Ne zaboravimo Portugal, ima klasne pojedince. Španjolska je također vrlo jaka, a Fernando Torres mogao bi biti igrač turnira. Mi ciljamo na vrh, premda ne kažem da smo najveći favoriti. Od Talijana Luca Toni, a tu je i naš Michael Ballack. Pitanje je tko će nakon 50 ili 60 utakmica u sezoni imati još snage odigrati na najvišoj razini takav turnir", završio je njemački izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!