Tenis

Kiša prekinula naše mušketire

Branko Barić • četvrtak, 29.05.2008.

Kao što je jučerašnja vremenska prognoza i najavljivala, kiša je petog dana drugog Grand Slam turnira u sezoni ponovno prekinula susrete. U trenutku prekida, ne terenima Roland Garrosa našla su se naša "tri mušketira"...

U najtežoj situaciji nalazi se najmlađi od njih - Marin Čilić, koji je u zaostatku dva seta za devetim nositeljom Stanislasom Wawrinkom.

Prvih pet gemova susreta niti jedan igrač nije uspijevao zadržati svoj servis, a prvom je to pošlo za rukom Marinu za 4:2. No Švicarac nadoknađuje break zaostatka već u sljedećem gemu i odvodi set sve do 13. igre gdje uvjerljivo slavi sa 7:3.

Vezane vijesti

U drugom setu oba tenisača su puno bolje servirala, pa se činilo da će break Wawrinke kod 3:3 biti dovoljan za povećanje prednosti. Marin ipak spašava dvije set-lopte kod 5:4 za protivnika, oduzima mu servis i ponovno set odlazi u tie-break. Kao i u prethodnom setu, tamo je koncentriraniji Švicarac, koji će puno mirnije iščekivati nastavak susreta.

Mario Ančić neočekivano je izgubio prvi set od španjolskog kvalifikanta Davida Marrera sa 6:4, no to kao da ga je naljutilo pa u drugom s dva breaka brzo odlazi na 4:0 kada je susret prekinut.

Ivan Ljubičić dobio je prvi set sa 6:3 protiv Diega Junqueire, a drugi je prekinut kod 3:2 za Argentinca.

Ako je vjerovati vremenskoj prognozi, kiša bi trebala prestati i omogućiti da se ovi susreti nastave danas.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!