Nogomet

"Znamo što možemo"

Marin Vuković • četvrtak, 29.05.2008.

Hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka osjeća pozitivan pritisak prije početka europskog prvenstva i prve utakmice protiv Austrije, koju naši igrači cijene, o njoj znaju gotovo sve, ali je ne žele i precijeniti.

Izbornik Slaven Bilić u svojem je obraćanju novinarima već otkrio kako, za razliku od ostatka reprezentacije, putuje u Graz gdje će se osobno uvjeriti u trenutačnu formu Austrijanaca. O prvom hrvatskom protivniku na Europskom prvenstvu gotovo da i nema nepoznanica, a toga je svjestan i Vedran Ćorluka: "Mislim da se u protekla dva tjedna puno toga pisalo i govorilo o njima, tako da što god ja rekao bit će ponavljanje. Znamo otkud su najopasniji, znamo što nam ta utakmica donosi", rekao je Čarli.

"Sigurno je da ih puno cijenimo, ali ih isto tako i ne precjenjujemo. Znamo što nam je činiti i mislim da smo kvalitetniji. Sigurno je da od te prve utakmice puno očekujemo kao i svi u Hrvatskoj", dodao je jedan od stožernih igrača reprezentacije i Manchester Cityja, a na pitanje koji mu je trener draži, Eriksson ili Bilić, imao je također spreman odgovor. "Sigurno da mi je draže trenirati s Bilićem. Da nije bilo njega, sigurno ni ja ne bih bio gdje sam sada. Trenirati pod Bilićem je i teže jer u Manchester Cityju nemamo tako jake treninge, budući da su utakmice skoro svaka tri dana."

Devet je dana do otvaranja Europskog prvenstva, a deset do prvog hrvatskog nastupa. Iščekivanje i nervoza vjerojatno rastu iz sata u sat, a tu je i pritisak kojeg mora osjetiti svaki hrvatski reprezentativac. "Svakako da ima pritiska, bez tog pritiska ne bismo ni bili neki posebni nogometaši. Mislim da nas taj pritisak vodi da ostvarimo neke ciljeve i da postignemo nešto u životu. Sigurno da osjećamo taj pritisak, ali to je pozitivan pritisak i ne doživljavamo ga negativno. Mi znamo što možemo i što trebamo učiniti", odlučan je Ćorluka, a na pitanje što bi bio dobar rezultat za hrvatsku reprezentaciju spremno odgovara: "Osvajanje Europskog prvenstva!"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!