Tenis

Servis izdao Čilića

Branko Barić • četvrtak, 29.05.2008.

Niti kiša nije pomogla Marinu Čiliću da zaustavi devetog nositelja u drugom kolu Roland Garrosa. Nakon što je susret prekinut kod 2:0 u setovima za Stanislasa Wawrinku, nastavak je donio još veću dominaciju Švicarca i brzi završetak meča...

Wawrinka je uvjerljivo krenuo u nastavku susreta i vrlo brzo stigao do 3:0 uz break u drugom gemu. Čilić je priprijetio povratkom u meč kod 3:1 kad je propustio realizirati dvije break prilike, a već u sljedećem gemu ponovno je izgubio svoj servis što je praktički značilo kraj nadanja.

Prije kišnog prekida Marin se puno bolje držao, no niti to nije bilo dovoljno da bi došao do seta. U prvom je čak tri puta gubio svoj servis, no zahvaljujući odličnoj igri na reternu uspio je izboriti tie-break. Do tie breaka stigao je i u drugom setu, no dalje od toga nije išlo.

Najveći razlog ovog poraza hrvatski Davis Cup reprezentativac može tražiti u više nego skromnih 43 posto ubačenih prvih servisa, dok je nakon njegovog drugog servisa Wawrinka osvojio 64 posto poena. Drugi statistički podatak koji bode oči je čak 41 neprisiljena pogreška našeg tenisača, dok je njegov protivnik napravio 23.

Švicarcu, koji je svoj jedini ATP naslov osvojio u Umagu, ovo je četvrta pobjeda u isto toliko odigranih susreta protiv Čilića, a njegov protivnik u trećem kolu bit će Čileanac Fernando Gonzalez.

Rolland Garros, treće kolo: Wawrinka (Švicarska, 9) - Čilić (Hrvatska) 7:6(3), 7:6(4), 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!