Nogomet

Protiv Mađarske "austrijskih" 11

Zvonimir Šimunović • petak, 30.05.2008.

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Budimpeštu gdje će u subotu (20.30 h) protiv domaćina odigrati i posljednju pripremnu utakmicu za Europsko prvenstvo. Iako s igračima i ostatkom stručnog stožera nije i izbornik Slaven Bilić, koji će u petak uživo promatrati utakmicu Austrija - Malta u Grazu, objavljen je sastav u kojem će Vatreni istrčati na stadionu Ujpesta...

U zagrebačkoj zračnoj luci Pleso novinarima su se obratili kapetan Niko Kovač i Bilićev pomoćnik Aljoša Asanović. Iza naše reprezentacije desetak je dana priprema i prve prave plodove mogli bi vidjeti već u subotu: "Ta je utakmica zadnja provjera pred Austriju. Radili smo jako dobro i spremni smo za veliki iskorak na Euru. Zato je ova utakmica bitna da pokažemo sve što smo vježbali i koliko smo dobri. Ovi momci su prvenstveno jaki u glavama i to ćemo već sutra prezentirati", rekao je Asanović koji je u ovoj prilici zamijenio izostalog izbornika. Bilić će se ostatku ekspedicije pridružiti u subotu ujutro.

Niko Kovač osvrnuo se na Mađarsku koja bi u nekoliko elemenata trebala "odglumiti" naše prve protivnike na Euru: "Bit će nam teško. Mađari su odlična momčad, koja je naletu nakon što je nedavno dobila Grčku. Bit će to pravi test jer oni su kvalitetom negdje na istoj razini kao i Austrijanci, igramo u gostima, prisutan će biti i pritisak domaće publike, tako da je ovo i više nego korisna utakmica."

Kao već iskusni reprezentativac, Kovač je pripreme usporedio i s prijašnjima na kojima je sudjelovao: "Nije bitno kako se igrač priprema samo ovih desetak dana. Uvijek naglašavam da je važan i rad tijekom cijele sezone. Ipak, ne mogu se oteti dojmu da je ovoga puta sve zaista bilo u najboljem redu te da ćemo, iako ova reprezentacija ima budućnost, već na Europskom prvenstvu postići vrhunski rezultat."

Asanović je potvrdio i prije najavljivan sastav. U Budimpešti će istrčati jedanaestorica koja bi se trebala suprotstaviti i Austriji, 8. lipnja u Beču. Dakle, Pletikosa - Ćorluka, R. Kovač, Šimunić, Pranjić - Srna, N. Kovač, Modrić, Kranjčar - Petrić, Olić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!