Tenis

Slovenka priredila senzaciju

Ivor Krapac, Tea Lokas • petak, 30.05.2008.

Serena Williams doživjela je neočekivano posrtanje u potrazi za svojim drugim naslovom pobjednice Roland Garrosa. Vlasnica titule iz 2002. i jedna od vodećih favoritkinja za ovogodišnju krunu zapela je već u trećem kolu u susretu sa Slovenkom Katarinom Srebotnik...

Treća ovogodišnja prepreka na pariškoj crvenoj prašini pokazala se previsokom za petopostavljenu Serenu Williams. U ogledu s 27. nositeljicom iz Slovenije malo tko je očekivao pobjedu Katarine Srebotnik, no vodeća slovenska igračica, prošlotjedna finalistica Strasbourga, pobrinula se za iznenađenje slavivši sa 6:4 i 6:4.

27-godišnjoj Slovenki ovo je bila prva pobjeda u međusobnim susretima sa Serenom. Amerikanka je do danas vodila s 3-0, a u tri dosadašnja ogleda ispustila je svega jedan set, ranije ove sezone u osmini finala na zelenoj zemlji Charlestona.

Slovenka je odlično ušla u susret, odmah je breaknula Williams te ostvarila 2:0 na otvaranju meča. Serena poravnava na 2:2, no Srebotnik ponovno razbija servis puno iskusnije protivnice (4:3), a već tada se to može opisati kao loš dan Serene.

Nakon što je Srebotnik osvojila prvi set sa 6:4, Amerikanka pokušava posložiti igru i to joj uspijeva do 4:4, kada Slovenka ponovno pravi break i osigurava si servis za meč. Williams je imala propuštenih prilika na 3:2 i 4:3, no sreća je danas bila na strani 27. nositeljice.

Srebotnik je ovom nevjerojatnom pobjedom u dva seta nad petom nositeljicom izjednačila svoj najveći domet na Roland Garrosu, četvrto kolo 2002., a njena sljedeća protivnica bit će poznata nakon meča Loit - Schnyder.

Tenisačice, treće kolo: Srebotnik (Slovenija, 27) - S. Williams (SAD, 5) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!