Rukomet

Rusi premoćno krenuli po vizu

Sanja Čalić • petak, 30.05.2008.

Ruski su reprezentativci premoćno započeli svoj put na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre svladavši uvjerljivo reprezentaciju Alžira (39:12) u prvom susretu u novoj zadarskoj dvorani na Višnjiku...

Rusija – Alžir 39:12 (19:5)

Kvalifikacije za OI, Turnir 3
Zadar, dvorana na Višnjiku, gledatelja 5 000
Suci: Canbro / Claesson (Švedska)

Rusija: Filippov, 2, Ivanov, Krivoshlykov 3, Evdokimov 4, Kaynarov 1, Dibirov 2, Chernoivanov 9, Igropulo 4, Rastvortsev 1, Kamanin 4, Kovalev 5, Aslanyan 4

Obrane: Grams 17, Kostygov -
Sedmerci: 4/6
Isključenja: 8 minuta

Alžir: Ouardas, Chehbour, Hadj Ali 1, Benkahla 1, Berkous 1, Boudrali 1, Boultif 2, Layadi, Chehbour 5, Zouaoui, Berriah Yahia 1

Obrane: Rabir - , Fligha 14
Sedmerci: 0/2
Isključenja: 14 minuta

Otvaranje kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Zadru pripalo je reprezentacijama Rusije i Alžira. Već od samog početka Rusi su pokazali svoju premoć, a čast postizanja prvog pogotka turnira pripala je Rusu Rastvortsevu.

Vrlo čvrstom obranom Rusi nisu dopuštali Alžircima prilaz svojim vratima koja su zahvaljujući i vrlo raspoloženom vrataru Gramsu bila zaključana sve do 12. minute, kad je prvi pogodak za Alžirce postigao Boudrali. Dotad su Rusi, predvođeni Igropulom i Chernoivanovim, stvorili veliku prednost od šest pogodaka (7:1).

Svoju dominaciju u igri Rusi su prenijeli i na rezultat, te su uz nekoliko prokockanih napada Alžira, u 15. minuti postigli i svoj deseti pogodak (10:2). Učinkovitošću u napadu i s Gramsom na vratima koji je do kraja prvog dijela skupio deset obrana, ruska je prednost iz minute u minutu rasla te je u 23. minuti dosegla razliku od plus 12 (15:3).

Simpatičnim Alžircima, čiji je svaki pogodak popraćen aplauzom publike, na ruku zasigurno nisu išla ni četiri isključenja, kao ni crveni karton Boudralija u 28. minuti, stoga su Rusi zaključili poluvrijeme rezultatom 19:5.

Iako su Alžirci otvorili drugi dio pogotkom Cherboura, Rusi su vrlo skoro uzvratili, te s tri uzastopna pogotka Ivanova poveli 23:7 i time otvorili seriju 8:0 kojom su do 41. minute stvorili razliku od čak 21 gola (28:7). Raspucana ruska reprezentacija sa svih je strana trpala lopte u mrežu alžirskog vratara Flighe te je sigurno nastavila povećavati zaostatak svojih protivnika ponajprije pogocima raspoloženih Kovaleva i Aslanyana.

U redovima Alžiraca tek su poneku priliku iskoristili Cherbour i Benkhala, no parirati prejakim Rusima nisu mogli, te je momčad Vladimira Maksimova uvjerljivom pobjedom opravdala ulogu favorita i na najbolji mogući način krenula u osvajanje vize za Peking (39:12).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!