Rukomet

Šveđani izvukli bodove protiv Poljske

Maja Čeko • subota, 31.05.2008.

Domaćin kvalifikacijskog turnira i svjetski doprvak Poljska u prvoj utakmici je dočekala uvijek neugodnu Švedsku s kojom je na kraju remizirala dok je Island, kao što se i očekivalo, bila bolja od autsajdera grupe, Argentine.

Island koji je uz Poljake najveći favorit kvalifikacija za OI, prvi dan kvalifikacija je odradio gotovo rutinski. Slabašna Argentina nije imala puno šanse protiv dobro raspoloženih Islanđana. Od samog početka, Island je držao kontrolu nad utakmicom, a posebno raspoložen bio je Gudjon Sigurdsson sa devet pogodaka na utakmici. Argentinci se u nijednom trenutku nisu uspjeli približiti Islandu koji je tako upisao svoja prva dva boda na putu za OI.

Poljska je uvjerljivo ušla u utakmicu protiv Šveđana. Odmah na početku počei su stvarati prednost od tri do četiri gola razlike. No, prije kraja poluvremena raspoloženi Lundström zabija tri pogotka za Šveđane koji tako odlaze na odmor sa 10:10.

U drugom poluvremenu Poljska ponovno ima rezultatsku inicijativu te vodi 13:11, ali nakon toga se gotovo cijelo poluvrijeme igralo gol za gol, a utakmica završava pogotkom Arrheniusa za izjednačeni rezultat i podjelu bodova sa Poljskom.

Kvalifikacije za OI, Poljska:

Poljska – Švedska 22:22 (10:10)

Island – Argentina 36:27 (19:13)

Kvalifikaije za OI, Poljska, poredak:

1.Island 2 (boda)

2.Poljska 1

3. Švedska 1

4. Argentina 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!