Tenis

Gonzalez "okrenuo" Wawrinku, Ferrer Hewitta

Ante Jukić • subota, 31.05.2008.

Poslijepodnevni program na terenima Roland Garrosa donio je dva uzbudljiva susreta, a odigrali su ih Gonzalez i Wawrinka, odnosno Ferrer i Hewitt. Pobjede su, nakon velike borbe u pet setova, odnijeli Čileanac i Španjolac...

Stanislas Wawrinka će još dugo žaliti za današnjim dvobojem protiv Fernanda Gonzaleza, budući da je dobio prva dva seta i vodio s 3:0 u trećem. No, Čileanac tada podiže razinu svoje igre i uspijeva dobiti preostala tri seta, zaustavivši tako Wawrinku koji je u posljednje vrijeme igrao u velikoj formi.

Protivnik Gonzaleza u četvrtom kolu bit će Robby Ginepri, kojim se lako obračunao sa domaćom uzdanicom, Florentom Serrom. Amerikanac je samo jednom u meču izgubio svoj servis, dok je s druge strane četiri puta breaknuo Serru, za konačnih 6:4, 6:4, 6:4.

Uz već spomenuti dvoboj Gonzaleza i Wawrinke, svjedočili smo još jednom meču koji je riješen tek u petom setu, a odigrali su ga David Ferrer i Lleyton Hewitt. Nakon što je Španoljac dobio prvi set, Hewitt je osvojio sljedeća dva i došao na korak do pobjede, no Ferrer je ipak smogao snage za povratak i slavlje u odlučujućem setu.

Tenisači, treće kolo: Ferrer (Španjolska, 5) - Hewitt (Australija, 25) 6:2, 3:6, 3:6, 6:3, 6:4, Ginepri (SAD) - Serra (Francuska) 6:4, 6:4, 6:4, Gonzalez (Čile, 24) - Wawrinka (Švicarska, 9) 5:7, 2:6, 6:4, 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!