Tenis

Velika pobjeda Ivana Ljubičića

Ante Jukić • subota, 31.05.2008.

Iako se nakon prva dva seta nalazio u gotovo bezizlaznoj situaciji, Ivan Ljubičić uspio je svladati Nikolaja Davidenka i plasirati se u četvrto kolo Roland Garrosa...

Ivan Ljubičić je danas ostvario jednu od najvećih pobjeda u svojoj karijeri. Uspio je nadoknaditi dva seta zaostatka i doći do pobjede protiv četvrtog nositelja, favoriziranog Nikolaja Davidenka.

Sam početak susreta nije dao naslutiti ovakav rasplet meča. Davidenko je već u prvom gemu oduzeo servis Ivanu i sigurnom igrom priveo prvi set kraju. Još je uvjerljiviji Rus bio u drugoj dionici, u kojoj je čak dva puta breaknuo našeg tenisača, a koliko je Ljubo bio nemoćan u tim trenucima, svjedoči i podatak da u prva dva seta nije imao nijednu priliku za oduzeti servis protivniku.

Međutim, u trećem setu nivo Davidenkove igre osjetno je pao, tako da se Ljubičić uspijeva vratiti u susret i izboriti peti set. U njemu se presudnim pokazao treći gem, kada Davidenko gubi svoj servis i otvara Ivanu put do pobjede. Iako je Kolja do kraja susreta nekoliko puta prijetio na Ivanov servis, do preokreta nije uspio stići, te je tako završio svoj ovogodišnji nastup na pariškoj zemlji.

U četvrtom kolu Ljubičića čeka domaći igrač, Gael Monfils, koji je bio bolji od Austrijanca Melzera, također u pet setova.

Tenisači, treće kolo: Ljubičić (Hrvatska, 28) - Davidenko (Rusija, 4) 4:6, 2:6, 6:3, 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!