Nogomet

Blijedo i mlako

Dario Dodić • subota, 31.05.2008.

Kako na 15 različitih načina opisati poprilično slabu igru naših reprezentativaca? Nitko nije impresionirao, ali mnogi su podbacili, ne ponovilo se za osam dana...

Stipe Pletikosa: Plete protiv Mađara nije imao previše posla. Takva statistika inače nas veseli jer ukazuje na nemoć protivnika u napadu odnosno na kvalitetu naših braniča. No, u ovom slučaju, Plete je ono malo posla što je imao odradio prilično loše. Slabo je reagirao na visoke lopte što se zorno vidjelo kod izjednačujćeg gola domaćina.

Vedran Ćorluka: Nije impresionirao, ali u večerašnjoj utakmici plusevi se daju i onima koji najmanje griješe. Jedan od takvih bio je Ćorluka, iako je blago rečeno bio suzdržan prema naprijed i pretjerano nervozan i u središtu događanja kada su u pitanju bila naguravanja s Mađarima.

Vezane vijesti

Robert Kovač: Čuvao nezgodnog Dzsudzsaka pa je zaslužio nižu ocjenu od ostatka obrane. Previše petljao u situacijama koje je trebao raščistiti ispucavanjem, nesiguran u obrambenim procjenama.

Josip Šimunić: Za razliku od Roberta Kovača nije čuvao opasnog protivnika pa samim time nije pretjerano ugrožavao Pletikosu, par poluopasnih situacija riješio, zaslužio mali plus.

Danijel Pranjić: Napadački limitiran zbog slabog učinka Nike Kranjčara, u obrani većinu zadataka odradio korektno, ali je u par navrata pokazao nesigurnost. Nadajmo se da na Euru neće naivno ispadati kao protiv Gere, koji mu je krasno podvalio "tunel".

Darijo Srna: Iznuđivao prekršaje, ali i unosio nervozu među igrače. Prgav i svadljiv, zaslužio je karton zbog napucavanja lopte nakon sudačke odluke s kojom se nije složio. Konstantno mijenjao pozicije, u drugom poluvremenu se većinom angažirao u napadu zanemarivši obrambene zadatke.

Niko Kovač: Još jednom dokazao da je za svoju visinu čudesno talentiran u skoku. Postigao gol glavom, još jednom bio milimetre daleko od pogotka. Za razliku od ostalih suigrača djelovao je žustrije u prvom dijelu, ali bez nekog posebno pozitivnog učinka. Obrambene zadatke nije odrađivao na razini na koju smo naviknuli od kapetana, ali je i takav bio uvjerljivo najbolji igrač naše momčadi.

Luka Modrić: Luka može i mora puno bolje jer kad on ne igra čini se da ni ostatak reprezentacije ne blista. Sumnjamo da su Mađari toliko dobri da ih Modrić nije mogao češće izbacivati lažnjacima. Poprilično nevidljiv.

Niko Kranjčar: Previše čekao kod prilike na samom početku utakmice, morao je bolje reagirati. Djelovao je poprilično usporeno i tromo, bez čvrstine u obrani i kreativnosti u napadu. Guranjem lopte za Petrića pokazao da ima ono nešto što će nam svakako trebati protiv Austrije.

Mladen Petrić: Borio se s mađarskim braničima i to je sve. Nije griješio, ali to nije dovoljno za igru u prvih 11 hrvatske reprezentacije.

Ivica Olić: Dok je Olić bio na terenu Hrvatska je bila opasna. Da ga izbornik Bilić nije izvadio na poluvemenu mogao je zaslužiti i epitet igrača utakmice. Rastrčan, kreativan i neuhvatljiv.

Ivan Rakitić (od 46.): Bilić je pokušao isprobati igru s trojicom kreativaca i jednom špicom no to mu baš nije uspjelo. Kao i još neki igrači Rakitić nije previše griješio, ali da je impresionirao - nije.

Ivan Klasnić (od 63.): Imao priliku postići pogodak, ali nije. Po nečem drugom ga nećemo pamtiti.

Dario Knežević (d 63.): Solidno odradio defanzivne zadatke, rastrčan i željan igre, ostavio pozitivan dojam.

Ognjen Vukojević (od 78.): Premalao igrao za neku konkretniju ocjenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!