Nogomet

"Eksplodirat ćemo na Euru"

Tomislav Pacak • subota, 31.05.2008.

Hrvatska nije briljirala na posljednjoj provjeri prije Eura, zapravo, bila je daleko od toga. Mađarska je zasluženo uzela "bod" momčadi koju za osam dana čeka prvi ispit na EP-u, no izbornika Bilić budimpeštanskih 1:1 nije previše zabrinulo, iako je priznao da to nije bila prava Hrvatska. Iz Budimpešte za Sportnet.hr Tomislav Pacak...

Slaven Bilić očekivano nije bio previše zadovoljan nastupom svoje momčadi, ali ga to ipak previše ne zabrinjava: "Bila je ovo dobra utakmica protiv dobrog protivnika. Igrali su agresivno, mislim da je rezultat realan. Mi smo otvorili odlično, dominirali 15-ak minuta, jedan gol su nam poništili, nakon čega su oni lagano preuzeli inicijativu, bez osobitih šansi, gdje bih pohvalio našu obranu, posebno zadnja četiri igrača."

Bilić ključnim smatra gol Mađara: ""Zabili smo pogodak, a onda je došao onaj trenutak koji je presudio utakmicu - bio je evidentan faul na Pletikosi, ne znam zašto to nije svirao, ali što je tu je. U drugom dijelu smo htjeli igrati smirenije na odbijene lopte, koje su uglavnom prihvaćali njihovi igrači."

Drugo poluvrijeme donijelo je taktičke rošade: "U drugom dijelu smo promijenili sustav, odigrali smo tu podvarijantu s Rakitićem kao drugim napadačem. Mogu u globalu reći da sam zadovoljan, žao mi je što nismo pobijedili. Imali smo neke prilike, možda i jedanaesterac. Ne mogu biti zadovoljan time što smo rijetko opasni, ali naši igrači imaju vjeru u svoj kvalitet i vjerujem da će eksplodirati za tjedan dana na Euru."

Izbornik ne smatra da su (samo) napadači problem: "Ne krivim samo napadače, krivim cijelu tu fazu igre. Mi napadamo s dosta igrača, u završnicu ulazimo s 5-6 igrača, no danas smo teško dolazili do situacija da složimo nešto pred golom."

Na čemu će raditi Bilić idućih sedam dana: "Radit ćemo na svježini i uigravanju nekih kombinacija, na kompaktnosti. Iako sam zadovoljan količinom trčanja, no danas neki od naših ključnih igrača nisu imali svoj dan. Zadovoljan sam, mislim da smo imali više nego adekvatnog protivnika večeras. Znali smo da će biti teško još od ždrijeba, ne treba očekivati šetnju. Svaka utakmica bit će na nož, no drago mi je da moji igrači mogu odgovoriti na svaki način igre protivnika."

Novinare je zanimalo je li ugrožena Pranjićeva pozicija nakon neuvjerljive partije: "Pranjića trebamo malo više osloboditi da bude bolji u ofenzivi, kao što je recimo bio pred kraj utakmice. Ako je i bilo upitnika o njegovoj ulozi, to se odnosilo na defanzivu, no on je to položio i to sad definitivno nije problem. On je jako motoričan, i volio bih da to koristi više u napadu."

Bilić nije htio odgovoriti hoće li istih 11 krenuti protiv Austrije: "Oni koji su danas igrali, uključujući one s klupe, uz možda još 2-3 igrača, bit će glavne snage na Euru, ne mogu više reći."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!