Rukomet

"Hvala Zadranima na 12 dana ljubavi"

Ivana Strahija • nedjelja, 01.06.2008.

Odmah po utakmici mnogi su poznati rukometaši i rukometni djelatnici komentirali susret, ali i fantastičnu atmosferu na Višnjiku za HTV.

Naš zlatni olimpijac Zlatko Saračević kazao je kako utakmicu ni nije mogao pratiti: "U prvom poluvremenu nisam brinuo, znao sam da nam trebaju dva-tri gola i da ćemo doći na svoje. A u drugom dijelu sam se okrenuo prema tribinama i uživao u navijačkom spektaklu."

Predsjednik HRS-a Željko Kavran pohvalio je mlade reprezentativce: "Mladi su dečki iznijeli ovaj turnir, jer su stariji igrači umorni od prvenstva i Lige prvaka, pa su naše mlade nade morale povući, i uspjeli su", rekao je Kavran. Organizacija turnira nije bila nimalo laka, objasnio je čelni čovjek hrvatskog rukometa: "Tek smo nakon ovog svjesni što nas čeka u organizaciji Svjetskog prvenstva. No, mnogo nam je značio odaziv prvenstveno Zadrana, a potom i svih ostalih koji su došli na Višnjik."

Izbornik Lino Červar objasnio je slabiji prvi dio utakmice: "Jučer smo slavili i trebalo nam je malo vremena da se probudimo. Ne znam kako zahvaliti Zadranima, mislim da su oni bili ključni u sve tri naše pobjede. Do Pekinga nam predstoji mnogo rada, ako želimo igrati dobro i obraniti zlato."

A Igor Vori je živio za tu atmosferu: "Jedva sam čekao kvalifikacije, no Zadrani su me pozitivno zaprepastili. U 12 su nam dana pokazali toliko ljubavi i srca da im jedino mogu zahvaliti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!