Rukomet

Vuković: "Ovo sam čekao cijeli život"

Sanja Čalić • nedjelja, 01.06.2008.

Nakon završetka kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre kojeg je Hrvatska okončala bez jednog poraza, izbornik Červar bio je zadovoljan postignutim i najavio je povratak u Zadar tijekom pripremnog perioda uoči Pekinga, dok je gostujući trener Kamel Akkeb naglasio kako je zadovoljan afirmacijom mlađih igrača...

Slika 1 od 2.
Foto: Sebastian Govorčin

Hrvatski izbornik Lino Červar još je jednom zahvalio zadarskoj publici na bezrezervnoj podršci tijekom protekla tri dana, naglasivši kako u 35 godina provedenih u rukometu ovakvu atmosferu nije doživio, a potom je dao kratak komentar dvoboja: "Ispunili smo glavni cilj, otišli smo kao pobjednici turnira. Još jučer smo to proslavili, pa smo se u prvom dijelu malo vukli i morao sam biti oštriji u svlačionici na poluvremenu. Počeli smo s obranom koja je bila propusna iako smo je dvaput mijenjali, a u drugom dijelu smo bili čvršći i odigrali kako sam i želio."

Slika 2 od 3.
Foto: Sebastian Govorčin

Červar je potom najavio kako se reprezentacija u Zadar vraća vrlo brzo, već 2. srpnja, budući da će u gradu košarke odraditi i drugi dio priprema za Peking, u sklopu kojeg će odigrati i dva prijateljska dvoboja s reprezentacijom BiH.

Izbornik Alžira pohvalio je igru hrvatske reprezentacije poželjevši im da ovakav rezultat ostvare i na Olimpijskim igrama: "Prije svega želio bih čestitati Hrvatskoj te se nadam da će svoju igru prenijeti i na Olimpijske igre i osvojiti zlato. Mislim da smo dobro odigrali posebno prvo poluvrijeme, a želio bih naglasiti da su mladi igrači tijekom turnira uspjeli podignuti svoj nivo igre."

Slavljenik Domagoj Duvnjak mnogo je svojom igrom i pogocima pridonio pobjedi hrvatske reprezentacije nad Alžirom: "Mislim da smo ušli u utakmicu teško, jedan razlike je bilo na poluvremenu, i u svlačionici smo rekli da idemo odigrati kako treba." O svojoj igri Duvnjak kaže: "Mislim da sam probio led, da se uhodavam i da će iz utakmice u utakmicu biti bolje."

Svoj komentar susreta dao je i Davor Dominiković: "Rekli smo da, prvenstveno zbog nas samih, a potom i zbog ovih divnih ljudi, moramo odigrati kako treba, a tu prvenstveno mislim na obranu. Bez daljnjega, nismo ih podcijenili, oni su ušli vrlo motivirano u susret."

Koliko je veličanstvena bila atmosfera u novoj zadarskoj dvorani na Višnjiku svjedoče i riječi Drage Vukovića: "Ovo sam čekao cijeli život, ali nisam ni sumnjao u Tornado."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!