Košarka

Cibona u produžetku do naslova

Branimir Korać • nedjelja, 01.06.2008.

Juniori Cibone ponijeli su naslov prvaka Hrvatske za ovu sezonu. Na Final fouru u karlovačkoj dvorani na Rakovcu prvo su uvjerljivo svladali ŠK Varaždin, a zatim u finalu i u produžetku Zadar...

Dramatičan i kvalitetan bio je finalni susret PH za juniore. Cibona je u Karlovcu ipak uspjela uzeti naslov slavivši u produžetku protiv upornih Zadrana 92:85.

Cibona je otvorila utakmicu savršeno. Prvu četvrtinu "cibosi" su dobili 30:14 da bi već na početku druge četvrtine otišla na više od 20 poena viška i najviših plus 27. Briljirao je u tom razdoblju Dino Hodžić koji je igrao vrlo atraktivno i učinkovito potpuno zasjenivši zadarsku nadolazeću zvijezdu Tonija Prostrana.

Na poluvrijeme se otišlo s Ciboninom prednosti 52:35, a u drugom dijelu potpuno drugačija slika na terenu. Batur, Pešut i Blažević pokrenuli su Zadrane, a prvenstveno se to odnosi na Pešuta koji je igrao najvažniju ulogu u približavanju na 69:67 sredinom posljednje četvrtine. Dvije minute prije kraja tricom Tonija Prostrana Zadar je prvi put uspio doći do poravnanja, ali do isteka 40. minute nije uspio i povesti. Doduše niti Cibona nije ubacila niti poen te je susret otišao u produžetak. Moglo je biti i drugačije, no Hodžić i Zubčić radili su prekršaje u napadu, a prije poravnanja Cibona je promašila u nizu čak šest slobodnih bacanja te je ujedno i to razlog što nisu došli do pobjede ranije. S druge strane Zadrani su imali napad za pobjedu, no Prostranov šut za tricu dvije sekunde prije kraja nije bio precizan.

U produžetku Cibona je uspjela doći do prednosti od četiri poena, Zadar se vratio, ali nakratko i Cibona je ponovno odmaknula te uzela naslov.

U susretu za treće mjesto ŠK Varaždin iznenadila je Split CO.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!