Nogomet

Bilić: "Atmosfera je i dalje sjajna"

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 02.06.2008.

Slaven Bilić odlučno opovrgava sve priče da je zbog loše igre protiv Mađarske narušena atmosfera među reprezentativcima...

Izbornik Slaven Bilić na susretu s novinarima u zagrebačkom hotelu Sheratonu nije rekao ništa senzacionalno, već je uglavnom ponovio ono što je već rečeno o posljednjoj pripremnoj utakmici prije odlaska u Austriju.

S obzirom da je Hrvatska poprilično razočarala u dvoboju s Mađarskom, većina medija bacila se na analiziranje loših strana te utakmice, kojih očito nije nedostajalo. Pojavile su se zbog toga glasine da je budimpeštanski susret narušio atmosferu u reprezentaciji među igračima, no Bilić to opovrgava. "Dvoboj s Mađarskom nije narušio atmosferu. Ona je odlična i dalje, baš kao od samog početka našeg okupljanja, još od utakmice u Livornu. Pričao sam sa svim igračem nakon utakmice s Mađarskom i svi su pozitivni", rekao je Bilić.

Dok se u dvoboju protiv Moldavije moglo vidjeti da su igrači iznimno umorni od napornih priprema, Hrvatska je u Budimpešti bila opasnija u drugom poluvremenu, no nekima je nedostajalo svježine. "Igrači su pod pritiskom jer se radi o velikom natjecanju, pa ih moram smirivati, ali taj problem imaju svi pred Euro. Uvjeren sam da ćemo u Austriju otići potpuno fizički i psihički spremni", smatra hrvatski izbornik.

Odigrali su proteklog vikenda svoje posljednje pripremne utakmice i naši protivnici u skupini. Ni Poljska, ni Njemačka nisu do svojih pobjeda stigli nimalo lako. Bilić nije te utakmice gledao, već je taj zadatak povjerio svojim skautima. "Nijedna reprezentacija nam nije nepoznata, a te utakmice su pratili Šušak i Ciprić. Trenutno smo koncentrirani samo na dvoboj s Austrijom."

Dan prije konačnog odlaska u Austriju, reprezentativci imaju iznimno ispunjen dan raznim obvezama. Sastaju se i ručaju s premijerom Ivom Sanaderom, susrest će se s predsjednikom Stjepanom Mesićem, a zatim će posjetiti muzej Dražena Petrovića. U 17.30 sati na rasporedu je trening na maksimirskom stadionu, no on će biti zatvoren, kako za novinare, tako i za navijače. Svi oni ipak moći će poželjeti reprezentativcima sve najbolje na Euru na ispraćaju koji je večeras u 20 sati organiziran u zagrebačkom Boćarskom domu.

Na tom oproštaju neće biti jedino dva reprezentativca. Manuel Pamić je već otputovao u Austriju, ali ne kako bi se smjestio u kampu, nego, kao što je poznato, kako bi se priključio ranim pripremama Red Bull Salzburga koji inzistira da dođe. Napadač Ivan Klasnić otputovao je u Njemačku kako bi u Bremenu obavio svoju redovnu liječničku kontrolu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!