Nogomet

"Spremni smo!"

Ante Pažanin • utorak, 03.06.2008.

Na današnjoj konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Sheraton izbornik Slaven Bilić u kratkom se obraćanju nazočnima zahvalio na podršci i kratko se osvrnuo na Austriju i stanje unutar naše momčadi. Nakon toga igrači i stručni stožer krenuli su put Bad Tatzmannsdorfa gdje će se pripremati za nadolazeći dvoboj s domaćinom Europskog prvenstva...

Slika 1 od 2.
Foto: Ante Pažanin

Hrvatska nogometna reprezentacija danas je krenula preko Graza charter linijom do svojeg kampa u Bad Tatzmannsdorf, no prije samog puta novinarima se obratio izbornik Bilić koji je još jednom ponovio da su svi spremni za europskom smotrom: "Kao prvo Klasnićevi nalazi su odlični, tako da smo s tim više nego zadovoljni sretni. Zahvalio bi naciji što nas je ispratila na lijep način. Opet ću ponoviti da smo spremni i jedva čekamo početak, spremni smo tjelesno i psihički."

Slika 2 od 3.
Foto: Ante Pažanin

Na jučerašnjem treningu na Maksimiru najviše se radilo na opuštanju i svježini igrača i na uigravanju nekih detalja: "Jučerašnji trening je bio relaksirajući, regeneracijski bez obzira na rezultat od subote. Bio je cilj da se što više odmorimo i osvježimo. Radili smo na završnici, igrali na dva terena i to je bilo dobro, živo. Nitko se ne tuži na ništa, sve je u optimalnoj fazi po mišljenju igrača. Mislim da u ničemu nismo pogriješili, da možemo opet početi sve iznova napravili bi sve isto. Reakcije su dobre, igrači su spremni po svemu. Atmosfera je sjajna i to su osnovni preduvjeti koji nam daju nadu da će sve to biti dobro."

Slika 3 od 4.
Foto: Ante Pažanin

Izbornik se još jednom osvrnuo na Austriju koja nas u nedjelju u 18 sati dočekuje u Beču na Ernst-Happel stadionu: "Kod njih sam vidio par različitih sastava i par različitih sistema igre. Pričali smo o njima nakon Malte i postalo nam je jasno da oni mijenjaju i način igre i igrače, ali 70, 80 posto tih igrača ima iste ili slične kvalitete. Oni mogu promijeniti i sistem igre, ali način na koji igraju je uglavnom isti. Mogu promijeniti pristup, povući se ili stisnuti, ali sve to možemo i mi. Ponavljam Austrija je čvrsta, dobra ekipa, ali ako mi budemo dobri sve će doći na svoje. Naših šest, sedam igrača moraju biti na razini, dok ostala trojica moraju nadmašiti sami sebe, to je tako u svakom klubu. Kad Chelsea remizira recimo s Wiganom ili Milan sa Sienom znači da njihovi najbolji pojedinci nisu bili inspirirani. Isto je kod nas, imamo takve igrače koji svojom inspiracijom mogu donijeti prevagu i takvih igrača sigurno imamo više nego Austrijanci."

Slika 4 od 5.
Foto: Ante Pažanin

Bilić je i napomenuo da Igor Budan u subotu nije igrao, jer je u dogovoru s liječničkom službom preventivno bio oslobođen igre, a Manuel Pamić se sigurno priključuje svom klubu Red Bull Salzburgu na pripremama.

Slika 5 od 6.
Foto: Ante Pažanin

Na kraju ima li g. Bilić ikakve dvojbe ili nedoumice oko nedjeljnog sastava: "Nemam nikakvih dvojbi, nikakve dileme. Da je utakmica sutra mi znamo sastav. Moram napomenuti da nije istina, što u nekim novinama piše, da smo prvi put mijenjali sistem u subotu protiv Mađara. Rakitić je i prije ulazio kao druga špica, na tu poziciju uskočio je i protiv Izraela doma i na Wembleyju i sad. To nisu dileme ako imamo 15 najužih kandidata."

Slika 6 od 7.
Foto: Ante Pažanin

Nakon toga izbornik, stručni stožer i igrači ukrcali su se na autobus koji ih je odveo na Zračnu luku Pleso s koje su se zaputili prema Grazu. Osoblje hotela i novinari srdačno su i s ovacijama ispratili sve igrače i poželjeli im sreću u Austriji. Tako i mi ovim putem želimo puno sreće našoj reprezentaciji da osvjetlaju obraz Hrvatske na europskoj smotri i da se vrate s lijepim rezultatom koje svi priželjkujemo. U nedjelju će se sve zaboraviti, svi problemi, kritike, nedoumice, pitanja... Cijela će Hrvatska već biti uz našu izabranu vrstu i strepiti, navijati, vikati, skakati, ulice će biti prazne jer svi će gledati prvu utakmicu naših na Europskom prvenstvu. Vjerujmo u njih i držimo im palčeve...

Slika 7 od 8.
Foto: Ante Pažanin

Sretno!!!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!