Rukomet

Premier Dukat – liga…

Ivana Strahija • srijeda, 04.06.2008.

Hrvatski je rukometni savez poništio sam svoju odluku, te je izvanredna sjednica Skupštine u Biogradu prošlog vikenda odlučila kako "vozimo" po starom, a najviši će rang hrvatskog rukometnog natjecanja opet brojiti 16 klubova.

Trideset smo kola lovili bodove i pozicije, raspredale su se priče o "puštanju" utakmica, posezalo se za kalkulatorima i izračunavalo gol-razliku, sve kako bi se izbjeglo ispadanje u najavljenu 1. B ligu. No, sve je to čini se bilo uzalud, jer čim se ispod crte opstanka našao Metković, Medveščak i Bjelovar, brzopotezno se odustalo od smanjenja lige na 12 klubova.

Kako nam je kazao predsjednik HRS-a Željko Kavran, po njemu je smanjenje lige bila loša ideja od samog početka: "Ja sam zastupao Ligu 16, ali i uvođenje dodatnog ranga od 14 klubova, kao B ligu. No, svi su se busali u prsa i tražili smanjenje lige, očito nisu mislili na to da bi upravo oni sami mogli ispasti. Ne znam što su zamišljali, da će Zagreb ili Pipo ispasti? Lijepo bi bilo da sada priznaju vlastitu pogrešku."

Pogrešku u prosudbi vjerojatno nitko neće priznati, a mi ćemo kazati kako će se najviši rang natjecanja po novom zvati Premier Dukat i brojit će 16 klubova. Kako bi se ipak korektno postupilo prema Gorici, koja je na kraju ostala jedini utopljenik, ponudilo joj se sudjelovanje u kvalifikacijama, no klub je zahvalio i odbio, pa će mjesto popuniti najbolji između Bjelovara, Županje, Zadra i Umaga.

I dalje će se igrati dvokružno bez play-offa, a uvest će se i B liga, no pod nazivom Prva liga, koja će brojiti 12 klubova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!