Nogomet

CSKA propušta Ligu prvaka

Maja Giljanović • srijeda, 04.06.2008.

Nogometni savez Bugarske uskratio je prvaku CSKA licencu i o odluci je obavijestio Uefu kojoj, pak, predstoji očitovati se o europskoj sudbini kluba do konca ovog tjedna...

Bugari su oštro kaznili 31-ostrukog prvaka koji, navodi se u izjavi izvršnog direktora BFU-a Borislava Popova, nije ispunio čak 17 kriterija Saveza, a glave su ih došli u prvom redu neplaćeni dugovi i štoviše stvaranje novih. O financijskim dubiozama momčadi trenera Mladenova koja je inače do naslova stigla s ogromnih 16 bodova prednosti nad drugoplasiranim Levskim predsjednik, pak, Saveza Krasin Krastev nije želio podrobnije rekavši samo da je sudbina CSKA u rukama Uefe.

UEFA će klub, sudeći po dosadašnjoj praksi, gotovo sigurno isključiti iz euro-natjecanja - nekadašnji dvostruki polufinalist Kupa prvaka (1967. Inter i 1982. Bayern) odnosno ugaslog Kupa kupova (1989. Barcelona) trebao je ovog ljeta zaigrati u drugom pretkolu Lige prvaka, a odjednom mu, obistine li se najcrnje prognoze, prijeti stečaj i to na okruglo 60. godišnjicu kluba.

Predsjednik CSKA Aleksandar Tomov žali zbog "najgoreg dana u povijesti kluba" i neće se žaliti na presudu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!