Košarka

Alba čeka protivnika u finalu

Sanja Čalić • srijeda, 04.06.2008.

Svladavši EWE Basketse berlinska je Alba postala prvim finalistom njemačkog prvenstva, dok će o njenom protivniku odlučiti majstorica Dt. Bank Skylinersa i Telekom Basketsa…

Iako je momčad iz Oldenburga pobjedom u prethodnom susretu u Berlinu produžila svoje nade za ulazak u finale, to im protiv Albe ipak nije pošlo za rukom (68:72). Gosti su, predvođeni Dojčinom (15 poena, sedam skokova) i Jenkinsom (17 poena, pet skokova), u drugoj i trećoj dionici ostvarili prednost od deset poena koja se pokazala nedostižnom za EWE Basketse unatoč njihovoj bolje odigranoj završnici.

U posljednjem ovosezonskom prvenstvenom nastupu EWE Basketse je predvodio Paulding s 16 poena i četiri skoka, a zapaženu je rolu imao i Jasmin Perković koji je ubacio 13 poena uz pet skokova i četiri asistencije. Branimir Longin je za 20 minuta provedenih na parketu ostvario učinak od četiri poena i tri skoka.

Odluka o drugom finalistu past će nakon petog dvoboja Dt. Bank Skylinersa i Telekom Basketsa, budući da su dosad obje momčadi ostvarile pobjede na domaćem terenu. Nakon što su Skylinersi uoči četvrtog susreta poveli, momčad iz Bonna je novom pobjedom izjednačila rezultat (79:60) u susretu u kojem su se već u prvom dijelu odlijepili na značajniju razliku i zadržali prednost do kraja. Najraspoloženiji igrač Telekom Basketsa u ovom je dvoboju bio Frazier (19 poena, tri skoka), dok su u redovima Skylinersa najučinkovitiji igrači, Allen i <>McKinney, postigli svaki po 11 poena.

Njemačka liga, polufinale, četvrte utakmice: EWE Baskets – Alba 68:72 (1:3), Telekom Baskets – Dt. Bank Skyliners 79:60 (2:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!