Tenis

Safina "okrenula" i Dementijevu

Ante Jukić • srijeda, 04.06.2008.

Danas smo saznali i dvije preostale sudionice polufinala Roland Garrosa. To su Dinara Safina, koja je protiv Elene Dementijeve dobila još jedan "izgubljeni" meč, te Svjetlana Kuznjecova, kojoj Kaia Kanepi ipak nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti...

Dinara Safina se specijalizirala za povratak iz gotovo bezizlaznih situacija. Po drugi je puta mlada Moskovljanka nadoknadila set i 5:2 zaostatak u drugom, a ovog puta ulogu Marije Šarapove preuzela je Elena Dementijeva, kojoj još dugo neće biti jasno kako je uspjela izgubiti današnji susret.

Početak meča donio je vrlo uvjerljivu igru obje tenisačice na servisu, tako da smo prvi break vidjeli tek u devetom gemu, kada Safina prva radi pogrešni korak, koji je ujedno značio i gubitak prvog seta.

U drugom je Dementijeva brzo odjurila na 5:2 i izgledalo je kako za Safinu ovog puta nema povratka. No, Dinara je, nakon što je kod 5:3 spasila jednu meč loptu, vrlo brzo stigla do vodstva od 6:5 i tri set lopte. Dementijeva je, ipak uspjela izboriti tie-break, ali pokazalo se da je to bilo sve što je do kraja susreta uspjela napraviti. Nakon osvojenog drugog seta, Safina je s lakoćom dobila treći, u kojem je Dementijeva doslovno nestala s terena. Ovim plasmanom u polufinale, Dinara je stigla do svog najvećeg rezultata na nekom od Grand Slam turnira, a sudeći po igrama koje prikazuje u posljednje vrijeme - ovo joj je naime bila 11. pobjeda u nizu - vrlo bi je lako mogli vidjeti i u subotnjem finalu.

A put do finala, za Safinu vodi preko Svjetlane Kuznjecove, koja je opravdala ulogu favorita u meču protiv Kaie Kanepi. 23-godišnja je Estonka, doduše, u prvom setu bila posve ravnopravan suparnik četvrtoj nositeljici, ali to joj nije bilo dovoljno za nešto više od časnog poraza. No, bez obzira na to, Kanepi će sigurno prezadovoljna napustiti Pariz, budući da joj je ovo četvrtfinale, bez konkurencije, najveći uspjeh u dosadašnjem dijelu karijere.

Kuznjecova će, pak, u susretu protiv Safine tražiti svoj drugi finale u Parizu (2006. poražena od Justine Henin), a bez obzira na ishod ovog polufinala, sigurno nas očekuje srpsko-ruski finale, budući da drugi polufinalni par čine Ana Ivanović i Jelena Janković.

Tenisačice, četvrtfinale: Safina (Rusija, 13) - Dementijeva (Rusija, 7) 4:6, 7:6(5), 6:0, Kuznjecova (Rusija, 4) - Kanepi (Estonija) 7:5, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!