Rukomet

Balić u lovu na titulu!

Sportnet • srijeda, 04.06.2008.

Naš Ivano Balić mogao bi i ove godine osvojiti prestižni naslov najboljeg rukometaša, no treba mu naša pomoć. IHF i World Handball Magazine raspisali su glasovanje za najbolje u muškoj i ženskoj kategoriji za 2007. godinu.

U prestižnom su se izboru našle rukometašice: vratarka Valerie Nicolas (Francuska) koja je 2007. godine osvojila Ligu prvaka sa Viborgom, lijevo krilo Polina Vjakireva (Rusija) nezamjenjivi kotačić ruske reprezentacije, desno krilo Jana Uskova (Rusija) 22-godišnja reprezentativka i članica Rostova iz Dona, lijeva vanjska Ionela Stanca-Galca (Rumunjska) napose sjajna obrambena igračica, lijeva vanjska Gro Hammerseng (Norveška) all-round igračica norveške reprezentacije i danskog Ikasta, srednja vanjska Seonkog Oh (Južna Koreja) iskusni nositelj igre austrijskog Hypo Niederosterreicha, srednja vanjska Anita Gorbicz (Madarska) bez koje je nezamisliva igra reprezentacije i Gyora te lijeva vanjska Marcelina Kiala (Angola) koja je vinula reprezentaciju u svjetski vrh.

A kod rukometaša su nominirani: lijevo krilo Eduard Kokšarov (Rusija) hladnokrvan realizator sedmeraca te iznimno nezgodan obrambeni igrač, srednji vanjski Michael Kraus (Njemačka) koji je kreirao njemački naslov svjetskog prvaka 2007. godine, vratar Henning Fritz (Njemačka) koji je izabran za najboljeg vratara Svjetskog prvenstva 2007., desno krilo Mariusz Jurasik (Poljska) ratnik na terenu, desni vanjski Marcin Lijewski (Poljska) sa "topom" u lijevoj ruci, pivot Michael Knudsen (Danska) koji je čak više važan u obrani nego u napadu te lijevi vanjski Nikola Karabatić (Francuska) koji je medu najboljim svjetskim all-round igračima.

Glasovanje traje do 1. srpnja, kada će biti objavljeni pobjednici, odnosno nasljednici Njemice Nadine Krause i Ivana Balića, koji su bili laureati za 2006. godinu. Ove se godine naš predstavnik nije našao na nominacijskoj listi, no kako i same propozicije glasovanja kažu, lista je tek orijentacijska, a svatko može glasovati za koga želi.

Dakle, Baliću svoj glas možete dati i vi, odlaskom na www.ihf.info gdje ćete pod kategoriju Men staviti Other i potom upisati ime našeg najboljeg rukometaša.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometIvano Balić
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!