Tenis

Monfils "živi" i dalje

Ante Jukić • srijeda, 04.06.2008.

Poznati su svi polufinalisti Roland Garrosa u muškoj konkurenciji. Posljednji je plasman među najboljih četiri osigurao Gael Monfils, neočekivano laganim slavljem protiv Davida Ferrera...

Nadanja Francuza, da bi nakon 25 godina čekanja (Yannick Noah) konačno mogli dobiti pobjednika Roland Garrosa, i dalje žive. Gael Monfils je, kao jedini preostali Francuz u konkurenciji, pobijedio petog nositelja, Davida Ferrera, osiguravši si tako polufinalni obračun sa najboljim tenisačem svijeta, Rogerom Federerom.

Monfils, koji je u turnir ušao kao nepostavljeni igrač, oduzeo je servis Ferreru već u prvom gemu, a to mu je, uz još jedan kasniji break, bilo i više nego dovoljno za konačnih 6:3 u prvom setu. Peti nositelj uzvratio je istom mjerom u drugom i u tom trenutku se činilo da nas očekuje dugačak i neizvjestan meč u borbi za posljednje mjesto u polufinalu. No, nakon izgubljenog drugog seta, Monfils je ostatak susreta odigrao kao u transu, ne pruživši Ferreru ni najmanju priliku za povratak u meč. Posljednja dva seta završila su rezultatom 6:3, 6:1 za domaćeg igrača.

Ovim plasmanom u polufinale, Monfils je došao do svog najvećeg rezultata na nekom od Grand Slam turnira, a može li napraviti još korak više, saznat ćemo u petak. Tada je, naime, na rasporedu njegov polufinalni dvoboj s Federerom.

Tenisači, četvrtfinale: Monfils (Francuska) - Ferrer (Španjolska, 5) 6:3, 3:6, 6:3, 6:1, Federer (Švicarska, 1) - Gonzalez (Čile, 24) 2:6, 6:2, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!