Nogomet

"Sve ćemo učiniti da razveselimo navijače"

Bernard Jurišić • subota, 07.06.2008.

(Iz Bad Tatzmannsdorfa za Sportnet.hr Bernard Jurišić). Niko Kovač najbolje je upoznat sa snagom i mogućnosti austrijske nogometne reprezentacije u našoj svlačionici. Kapetan će i naredne sezone igrati za Red Bull Salzburg i s nekolicinom Hickersbergerovih aduta dijeli svlačionicu...

"Dvije godine čekali smo ovaj trenutak, još otkad smo se skupili u Livornu i pobijedili Talijane. Ovo čekanje već se malo oduljilo, ja sam sezonu završio prije više od mjesec dana i hvala Bogu da sutra napokon krećemo u akciju".

Kapetan je svjestan da su Austrijanci borbena momčad i da će sve baciti na prvu utakmicu protiv Hrvatske, kako bi sačuvali šanse za prolazak dalje, ali i očuvali pozitivno ozračje oko nacionalne momčadi.

"Znamo koliko Austrijancima znači ova utakmica, ali znači i nama. Oni se neće predavati do zadnje minute i dat će sve od sebe, za njih trenutno postoji samo ova utakmica. Smatram da će ipak sve ovisiti o našoj igri, kako se mi postavimo od početka i koliko ćemo uspješno parirati njihovoj agresivi."

Očekujete li da će suci štititi domaćina i progledavati kroz prste njihovoj agresivnoj igri?
"Ne vjerujem, europski suci su vrhunski i ako se nešto i dogodi vjerujem da će to biti ljudska pogreška, a ne želja da se nekome pomogne. Mi smo Hrvati impulzivni i često reagiramo na nepravdu, ali morat ćemo se čuvati, fokusirati na igru i ne dozvoljavati da nas išta izbaci iz takta. Ipak, svi smo mi ljudi i nekad je teško zaustaviti bujicu emocija koja te u nekom trenutku obuzme."

Brojni hrvatski navijači već su krenuli na put, a na ulicama Beča očekuje ih se na desetke tisuća. Mnogi od njih neće moći ući na Ernst Happel Stadion, ali sama njihova nazočnost našim igračima daje dodatnu snagu.

"Šteta što svi naši navijači neće moći ući na stadion, ali bit će po gradu mnogo mjesta gdje će se zajednički gledati i vjerujem da će uživati i slaviti naš dobar rezultat. Mi ćemo sve učiniti da im poklonimo pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!