Nogomet

Kuhn: "Euro za nas još nije gotov"

Ivana Spahija • subota, 07.06.2008.

Iako poraz od Češke reprezentaciju Švicarske stavlja u nezgodnu situaciju uoči ogleda s Portugalom i Turskom, švicarski izbornik Köbi Kuhn uvjeren je da njegovi izabranici još uvijek imaju šanse plasirati se u četvrtfinale, no otežavajuća okolnost je vjerojatni gubitak kapetana Freija...

"Nismo zaslužili poraz, još ništa nije izgubljeno. Možemo otići uzdignute glave jer smo stvorili puno prilika. Nema se puno toga za reći. Sve je jasno i nema nikakvih alternativnih rješenja. Za ulazak u četvrtfinale moramo pobijediti Portugal i Tursku. Euro za nas još nije gotov, naše šanse za prolaz dalje možda se čine malenima, ali isto se dogodilo Portugalu prije četiri godine. Bili su domaćini, izgubili su utakmicu u samom otvaranju, a do kraja su ostali nepobijeđeni i uspjeli su doći do finala", rekao je švicarski izbornik Köbi Kuhn.

Gore otvaranje prvenstva Švicarska nije mogla ni zamisliti. Više od poraza boli vjerojatni gubitak kapetana Alexandera Freija, koji je pretrpio ozljedu koljena. "To je šok, katastrofa, izgubiti kapetana u prvoj utakmici. Možemo se samo nadati da ozljeda nije preozbiljna. Ali iskreno sam zabrinut za njegov nastup u daljnjim susretima. On je sada u bolnici i čekamo rezultate snimanja. Moguće da se radi o puknuću križnog ligamenta. No, i to je nogomet", tužno je ustvrdio Kuhn.

Švicarski izbornik vjeruje da je njegova momčad prikazala dobru predstavu u otvaranju pred domaćom publikom i nada se da još uvijek postoji nada u prolaz Švicarske u četvrtfinale. "Čestitao sam mojim momcima i rekao im da moramo zaboraviti ovu utakmicu i krenuti dalje. Imali smo prilika izvući neodlučen rezultat, čak i ostvariti pobjedu. Nogomet nije pravedan. Natjecanje nije gotovo za nas, nećemo odustati nego izvući pouku iz ovoga i krenuti dalje", završio je švicarski izbornik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!