Nogomet

"Nisam pucao kako sam htio"

Martina Oštrić • nedjelja, 08.06.2008.

Junaku češke pobjede na suorganizatorima Eura, Václavu Sverkošu prvi pogodak postignut na ovogodišnjem Euru ujedno je i prvi gol za češku nacionalnu vrstu. Iako je presretan što je upravo on svojoj momčadi donio pobjedu, mladi igrač Banika iz Ostrave nije propustio uputiti kritiku na svoj račun...

Najboljem strijelcu češkog prvenstva ovo je tek treći nastup u državnom dresu, a u igru je ušao u 56. minuti kao zamjena veteranu Janu Kolleru. Nakon utakmice 24-godišnjak se požalio novinarima kako i nije baš bilo onako kako je on to zamislio. „Zapravo sam htio pucati malo više pod gredu, no ipak je ušla, i to je ono najvažnije“.

To je najbolji trenutak moje karijere, a još je bilo bolje jer su češki navijači bili točno iza gola“ izjavio je Svěrkoš ne skidajući osmjeh s lica, a uz pogodak svakako godi i pohvala prvog strijelca češke reprezentacije Jana Kollera.

Najviši igrač europskog prvenstva mišljenja je da Vaclav Sverkoš može ponoviti pothvat Milana Baroša sa prošlog Eura. „Zašto ne? Pa u odličnoj je formi, smatra Koller.

Iako misli da je malo vjerojatno da će trener Bruckner izbaciti Kollera iz prve jedanaestorice, volio bi dobiti priliku za postizanje još golova. „Zapravo, sretan sam što sam uopće ovdje, a najvažnija stvar je da mi budemo uspješni kao momčad“.

Česi svoju sljedeću utakmicu igraju u srijedu protiv Portugala a bolji iz spomenutog dvoboja imat će šest bodova te će se gotovo sigurno plasirati u drugi krug natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!