Nogomet

Za Freia je Euro završen

Marin Vuković • nedjelja, 08.06.2008.

Kapetan švicarske reprezentacije Alexander Frei ostatak će Europskog prvenstva morati odgledati s klupe ili tribina. Ozljeda koju je zaradio u prvom poluvremenu utakmice s Češkom ipak se pokazala ozbiljnom.

Suze na licu Alexandera Freia dok je izlazio s travnjaka St. Jakob-Parka govorile su sve. Najboljem strijelcu i igraču švicarske reprezentacije već je tada bilo jasno kako je Euro za njega završen. Nakon obavljenih liječničkih pregleda potvrđeno je kako je došlo do parcijalnog puknuća ligamenta lijevog koljena, zbog čega će s nogometnih travnjaka izbivati najmanje šest tjedana.

"Bio je važan igrač, bio je pravi strijelac, ali više ga nema i mi moramo nastaviti dalje", kazao je na konferenciji za tisak izbornik švicarske reprezentacije Jakob Kuhn, dok je liječnik Cuno Wetzel dodao: "Alex Frei je odmah znao da je gadno ozlijedio koljeno.".

Prema Wetzelovim riječima Frei se želi odmoriti i uzeti dan-dva za sebe, a u ponedjeljak će se obratiti novinarima i dati izjavu. Ovo je još jedna u nizu ozljeda koje su mučile Freia tijekom cijele sezone. Zbog operacije kuka, puknuća mišića i ozljede lista već je propustio veći dio bundesligaške sezone, ali se uspio oporaviti na vrijeme za početak Eura i dokazati izborniku da je spreman za napore koje donosi ovako veliko natjecanje. Na njegovu nesreću, već prvih 45 minuta prve utakmice pokazalo je suprotno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!