Nogomet

"Možemo i moramo kvalitetnije igrati!"

Zoran Zdelar • nedjelja, 08.06.2008.

Niko Kovač i Josip Šimunić u razgovoru s HTV-ovim novinarom neposredno nakon utakmice složili su se da Hrvatska u idućim utakmicama ipak mora igrati bolje. U dvoboju s Austrijom bili su zadovoljni samo borbenošću i zalaganjem...

Hrvatska je stigla do pobjede znatno teže od očekivanog, a to potvrđuje i podatak da smo upustili samo jedan udarac u okvir austrijskog gola, i to kad je Luka Modrić precizno izveo jedanaesterac. Kapetan Niko Kovač priznaje da su ih Austrijanci potpuno pritisnuli u drugom dijelu.

"Utakmica je bila izuzetno teška. Sve što se prije pisalo, da smo mi puno bolji, sad se vidjelo da baš nije tako. Mi na papiru jesmo bolji od njih, ali se utakmica prije morala odigrati. Do negdje 35. minute mi smo bili puno bolji, ali su nas Austrijanci nakon toga stisnuli. Više nismo izašli sa svoje polovice, nismo mogli držati loptu. Morali smo do kraja drhtati."

Iza Šimunića je prilično dobra utakmica, a tijekom drugog poluvremena morao se s pozicije lijevog stopera prebaciti na poziciju lijevog beka. "Izbornik je u posljednjih pola sata izvadio iz igre Kranjčara, stavio je Pranjića kao lijevog stopera, a mene kao lijevog beka. Utakmica nije bila laka, ali mi smo se borili do kraja. Svaka čast svim igračima, tri boda smo krvavo zaradili."

Niko Kovač nije propustio spomenuti da će se nakon nekog vremena samo rezultat pamtiti. "Nitko više neće pitati kako je tekla utakmica, a tko je bio bolji. Mi imamo tri boda. Vrlina ove ekipe je što se svi skupa znamo boriti. Vidjelo se da su svi ostavili dušu na terenu. Danas smo stvarno ova tri boda zaslužili samo na osnovu borbe i zalaganja."

Na pitanje hoće li igra protiv Austrije biti dovoljna za iduće suparnike Šimunić je odgovorio: "Ovakva igra bit će dovoljna za Poljsku i Njemačku samo na temelju borbenosti i zalaganja. Mi možemo i moramo kvalitetnije igrati. Imamo sad četiri dana vremena za regeneraciju i bit ćemo spremni za dvoboj s Njemačkom."

Mnogi su hrvatski navijači ostali ogorčeni suđenjem. Sporna je 2. minuta kada nije suđen jedanaesterac zbog udaranja Olića, propuštanje isključivanja Emanuela Pogatetza... Naš kapetan je ipak zadovoljan suđenjem. "Mislim da je jedanaesterac, barem iz moje pozicije, bio potpuno čist. Što se tiče suca, mislim da je sudio izvrsno. Možda je u nekim situacijama malo pretjerivao kod sviranja nekih sitnih kontakta. Sve u svemu možemo bit zadovoljni i nećemo tražiti dlaku u jajetu. Tri boda nam podižu samopouzdanje. Za razliku od prošlih natjecanja, sad smo krenuli pobjedom."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!