Nogomet

Ova Hrvatska je eliminirala Engleze?

Maja Giljanović • nedjelja, 08.06.2008.

Pitanjem iz naslova čude se, naime, Talijani: zatvorena igra, oprez i doslovce jedan, jedini udarac u okvir vrata dostajali su Bilićevim igračima jer je s druge strane stajala Austrija - što će, međutim, biti protiv Poljaka, a da Nijemce, kažu, ni ne spominjemo...

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Tri boda su tri boda, ali Hrvatska je razočarala: protiv 102. reprezentacije svijeta u zadnjih se osobito 20 minuta mučila i hvatala zrak - Wunderteam je stiskao, ali jalovo bez da ozbiljnije ugrozi Pletikosu (Ivanschitz u 71., Vastić u 79. minuti). Za svaku je, pak, pohvalu pristup Hickersbergerovih igrača - agresivno do zadnjeg zvižduka i umalo poravnanje u trećoj minuti nadoknade kada glavom Kienast za mrvicu promašuje.

Ni L'Equipe nije impresioniran: umjesto da dokusuri ranjenog protivnika nakon savršenog otvaranja susreta, Hrvatska mu daje ruku pomoćnicu i strepi do posljednjeg zvižduka - Austrija je naprotiv pokazala da neće biti bure za napucavanje - "stručnjaci" su na spomen njihovih kvaliteta mahom odmahivali rukom, ali - kažu Francuzi - po prikazanom zaslužili su više od minimalnog poraza i očuvanja časnog obraza pred svojim navijačima na bečkom Ernst-Happelu.

Marca, pak, smatra da je Hrvatska zaigrala upravo onoliko koliko je trebalo - minimalan napor za maksimalan ulov. Austriji je, kažu Španjolci, pomogao i sadac Vink ne isključivši Pogatetza nakon sumo-zahvata na Oliću, ali trka, srčanost i velika želja nije uspjela zakamuflirati manjak kvalitete.

Hrvatska naprotiv frca tehnički iznimno potkovanim majstorima, a od Modrića, Kranjčara i društva Nijemci će u četvrtak zahtijevati nemjerljivo više. Pitanje hoće li Hrvatska odgovoriti izazovu potencira neobjašnjiv gubitak svježine kod redom svih naših igrača...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!