Nogomet

Kranjčar: "Ispustili smo konce igre"

Bernard Jurišić, Tomislav Pacak • nedjelja, 08.06.2008.

(Iz Beča za Sportnet.hr Bernard Jurišić i Tomislav Pacak) Hrvatski reprezentativci bili su samokritični nakon pobjede protiv Austrije, svjesni da u većem dijelu utakmice nisu briljirali. Svi su istaknuli dobar početak i potom - veliki pad...

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Niko Kranjčar odigrao je, prema riječima izbornika Bilića, dobru utakmicu, ali je svjestan da Hrvatska mora bolje: "Mislim da smo odlično krenuli u utakmicu, Ola je super probio, zabili smo i onda dominirali 35-40 minuta. Poslije toga smo ispustili sve konce iz ruku, nismo držali loptu kao u tom prvom dijelu, dozvolili smo im da rade pritisak i sami ih pozivali da rade pritisak. Na tome moramo poraditi."

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Ipak, i Niko je poput ostalih naglasio važnost početna tri boda: "Najvažnije je da smo uzeli tri boda i da smo si napravili situaciju da imamo dvije meč-lopte za četvrtfinale. Nije bilo posebno teško za igrati, jest sparno, ali sparno je bilo i njima. 40 minuta smo dominirali, ali nakon toga smo pali. Dugo nismo dobili na velikim natjecanjima i to sigurno psihički utječe na nas, sad ćemo ići lakše u iduće susrete i vjerujem da ćemo igrati bolji nogomet. Nesvjesno smo se povukli, nismo čuvali loptu kao u prvom dijelu."

Ognjen Vukojević zaigrao je od 83. minute: "Ubilježili smo tri boda, to je najvažnije. Start je uvijek težak, ali ostvarili smo ono što smo htjeli, znači tri boda i to je veliki korak prema tome da prođemo skupinu. U drugom dijelu smo malo pali, oni su pritisnuli, bilo je dosta centaršuteva sa strane. Imali su terensku nadmoć, ali odlično smo se pripremili i zasluženo pobijedili."

Danijel Pranjić bio je svjestan da su Austrijanci dosta napadali po njegovoj strani: "Očekivali smo ovako tešku utakmicu. U prvom dijelu smo to dobro kontrolirali, a u drugom dijelu smo pali. Najbitniji je rezultat. Može se reći da su pokušavali po mojoj strani, ali uspjeli smo to nekako zatvoriti, uz pomoć Joea i ostalih u obrani. Na kraju, nismo primili gol i možemo biti zadovoljni."

Pranja ne krije da mu pozicija lijevog beka posebno ne paše: "Jasno da mi je bilo lakše igrati prema naprijed, to je moja prirodna pozicija, ali nećemo o tome. Mislim da će protiv Poljaka biti lakše, ovo je bio veliki pritisak na igrače i izbornika, dobro da smo rano zabili taj gol. Očekujem lakšu utakmicu protiv Njemačke jer mislim da neće igrati toliko agresivno kao Austrija. Mislim da oni ne mogu ovo ponoviti protiv Nijemaca i Poljaka."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!