Nogomet

Olić: "Kao da smo igrali kod kuće"

Bernard Jurišić, Tomislav Pacak • nedjelja, 08.06.2008.

(Iz Beča za Sportnet.hr Bernard Jurišić i Tomislav Pacak). Ponajbolji pojedinac hrvatske reprezentacije, Ivica Olić, istaknuo je ulogu navijača u pobjedi Hrvatske nad Austrijom od 1:0, dok je Luka Modrić izrazio uvjerenje da Hrvatska, a i on osobno, mogu puno bolje...

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Darijo Srna oslikao je utakmicu poput većine igrača: "Nismo dobro igrali zadnjih pola sata, 20 minuta, ali to je možda i normalno. U prvom dijelu smo držali utakmicu u našim nogama, a nakon toga smo pali pod njihovu dominaciju. Najbitnija je pobjeda, slijedi nam analiza i priprema za Njemačku. Na kraju smo možda malo visili, pukli smo možda malo fizički i psihički. Na našu sreću pobijedili smo i možemo biti zadovoljni."

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Luka Modrić donio je Hrvatskoj vrijednu pobjedu: "Da, bilo je teško, dosta teško. Do 35. minute smo igrali dobro i imali inicijativu, a poslije toga Austrija je igrala bolje, imali su veću inicijativu u igri. Ne znam zašto, možda smo se nesvjesno povukli i prepustili im inicijativu, no nisu oni u tome imali izrazite šanse. Kako bude turnir odmicao, mi ćemo igrati bolje. Ova je utakmica psihološki bila teška. Ne bih htio komentirati svoju igru ni igru vezne linije, ali možemo puno bolje i to ćemo pokazati. Nije bilo problema kod jedanaesterca, zabio sam hvala Bogu. Već je zadnjih par utakmica dogovoreno da ja pucam jedanaesterce, ali nije ih bilo do sada. Izbornik je tako odlučio."

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Ivica Olić usporedio je pobjedu s onom na Wembleyju: "Wembley je bio poseban, ali danas je isto bio strašan osjećaj, pred ovoliko navijača osjećali smo se kao da igramo kod kuće. Nakon dobrih prvih pola sata gdje smo dominirali i poveli, uslijedila je praznina, a u drugom dijelu Austrija je krenula na sve ili ništa. Bilo je dosta prostora za zadnji pas, da damo gol za 2:0, ali falilo nam je malo. Dosta smo pali i oni su koristili tu našu defanzivu i sa svih 10 igrača su krenuli naprijed."

Ola je istaknuo izvrstan početak, naglasivši da Hrvatska ipak nije igrala loše: "Igrali smo dobro, ništa nisu mogli, izgledali su jadno, ali kako su fizički dosta spremni stisnuli su u drugom dijelu, pokušali su dugim loptama na Pranjića i to im je prolazilo. Tu su dobili samopouzdanja. Očekivao sam da ih u kontri dokrajčimo, ali to se nije dogodilo. Držao ih je rezultat i dominirali su. Prva je utakmica - bolje i ovako da smo pobijedili nego da smo igrali super poput Švicarske jučer i izgubili. Nismo mi igrali loše, prvih 40 minuta Austrija nije znala gdje je."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!