Nogomet

Plašil: "Ne smije nam se ponoviti 2006."

Martina Oštrić • ponedjeljak, 09.06.2008.

Češka se reprezentacija nakon 1:0 pobjede nad Švicarcima vratila u svoju bazu podno Alpa. I dok strijelac prvog pogotka na Euru Václav Svěrkoš živi u oblacima, njegov momčadski kolega Jaroslav Plašil upozorava da im se nikako ne smije ponoviti Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj...

Napadaču Banika iz Ostrave se pogotkom kojim je njegova reprezentacija pobijedila Švicarce san pretvorio u stvarnost. "Kad sam primio loptu htio sam završiti situaciju što je prije moguće. Nisam čisto udario loptu, ali hvala Bogu, ušla je", iskren je mladi napadač čijih je 15 pogodaka klubu donijelo treće mjesto u prvenstvu te nastup u Kupu Uefe u narednoj sezoni.

"Na treningu smo vježbali 'jedan na jedan' situacije, no iako ne možeš predvidjeti što će se dogoditi na utakmici, bio sam potpuno spreman na takvu šansu."

Iako je odlično iskoristio priliku koju je dobio pred Milanom Barošem, Svěrkoš smatra da "div iz Mönchengladbacha" Jan Koller i dalje mora biti prvi izbor trenera Brücknera u utakmicama protiv Turske i Portugala. "Nitko ne može zamijeniti igrača poput Kollera, a ako se držimo našeg sistema igre, onda je vrlo važno da on igra jer radi ogroman posao zatvarajući protivničku obranu. Jedinstven je u spuštanju lopte i igri po zemlji i vjerujem da nema igrača poput njega, ne samo u češkoj reprezentaciji već uopće na prvenstvu."

S druge pak strane, Jaroslav Plašil upozorava suigrače da pobjeda na otvaranju prvenstva ne znači da se sada mogu odmarati. "Moramo osvajati bodove, to je najvažnije. Bili smo u istoj poziciji i na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, kad smo startali s pobjedom protiv SAD-a, a u sljedeća dva meča nismo bili u stanju napraviti ništa. Ne smijemo dopustiti da se takva situacija ponovi."

Iako priznaje da mogu biti sretni što su iz Basela otišli s tri boda u džepu, Osasunin igrač sredine terena siguran je da je to zato što su timski odigrali meč, što je najvažnije. "Nismo odigrali našu igru, ali s vremena na vrijeme dogode se i takve utakmice. Nama su tri boda ipak najvažnija i nadamo se ćemo i u sljedeće dvije utakmice doći do toga."

A prvi od ta sljedeća dva meča dogodit će se u srijedu u Ženevi, kada će Česi odmjeriti snage s vodećom momčadi A grupe, Portugalom. Iako su u prvoj utakmici Pepe i Raul Meireles postigli pogotke, najviše će očiju biti upereno u Cristiana Ronalda. Plašil i njegovi suigrači svjesni su opasnosti koje im Manchesterov veznjak nosi, no smatraju da Portugal nije samo Cristiano Ronaldo.

"Naravno, on je odličan igrač, no na terenu će biti još deset drugih pa ne mislim da će biti posebnih planova kako ga zaustaviti", zaključio je Pršin bivši suigrač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!