Košarka

Alba vodi u finalu

Sanja Čalić • ponedjeljak, 09.06.2008.

U prvoj utakmici finalne serije doigravanja njemačkog prvenstva berlinska je Alba iskoristila prednost domaćeg terena i ostvarila pobjedu nad Telekom Basketsima (78:69)...

Od samog početka prvog finalnog dvoboja Alba je polako gradila svoju prednost koja na kraju za Telekom Basketse nije bila dostižna (78:69), iako je treća dionica završila u njihovu korist. U gotovo svim segmentima igre momčadi su imale podjednak učinak, osim u slobodnim bacanjima kojih je domaća momčad izvela čak 19 puta više (36 – 17).

U redovima Albe bila su vrlo raspoložena četiri igrača, no ni gosti za njima nisu zaostajali. Momčad iz Berlina predvodili su Nadjfeji (19 poena, osam skokova) i Brown (19 poena, dva skoka), dok su ponajbolji učinak u Telekom Basketsima ostvarili Burell (16 poena, sedam skokova) i Frazier (12 poena, sedam skokova, tri asistencije).

Trener Albe Luka Pavičević nakon susreta izjavio je kako su obje momčadi pokazale da su zasluženo stigle do finala: "Mislim da smo vidjeli izvrsnu utakmicu u kojoj se vodila borba za svaku loptu. Mi smo odigrali dobro u napadu, ali prije svega imali smo kontrolu u obrani i to je bilo presudno."

S druge strane, strateg Telekom Basketsa Mike Koch smatra da su susret presudile brojne izgubljene lopte njegove momčadi: "Razlika između ove utakmice i prethodnih u doigravanju jest ta što je berlinska momčad svaku grešku odmah kaznila. Mi smo imali previše izgubljenih lopti koje su igrači Albe pretvorili u poene i to je bio naš najveći problem."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!