Nogomet

Pletikosa: "Osjetio sam veliku želju za pobjedom"

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 09.06.2008.

(Iz Bad Tatzmannsdorfa za Sportnet.hr Bernard Jurišić). Stipu Pletikosu UEFA je nagradila naslovom najboljeg igrača susreta u Beču. Splitska "hobotnica" pohvatala je sve što je prošlo kroz "sito i rešeto" naše obrane...

"Sretan sam kao i svi što smo ubilježili ta tri boda koji su najbitniji na ovakvom turnirskom natjecanju. Sigurno da ima stvari koje treba popraviti, ali mislim da će nam do Njemačke biti puno lakše s psihološke strane. Mislim da je to bio razlog što smo se povukli u drugom poluvremenu. Kad smo došli na stadion i vidjeli toliki broj naših navijača, to nam je možda stvorili neki dodatni pritisak na leđa."

Obrana je protiv Austrije bila bolji dio momčadi, iako su Austrijanci stvorili pritisak pred našim vratarom stopostotnih šansi ipak nisu imali.

"Zadovoljan sam kako je uža obrana odigrala, posebno Šimunić i Robert Kovač, bili smo vrlo dobro koordinirani. Na vratima sam osjetio veliku želju za pobjedom svih mojih suigrača i svi skupa smo se obranili na najbolji mogući način i sačuvali mrežu do kraja. "

Plašite li se njemačkog napadačkog arsenala Klose - Podolski, Gomez?
"Nemam razloga da ih se plašim. Obrana je spremna, odigrali smo dosta utakmica zajedno i dobro se poznajemo što može biti ključno na ovako velikim natjecanjima. Golovi teško padaju, tko prvi zabije u velikoj je prednosti, a ja imam veliko povjerenje u sve svoje suigrače, ne samo one u obrani."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!