Nogomet

Pepe: "Sretan sam, ali mogu i bolje"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 09.06.2008.

Jedan od Brazilaca u dresu portugalske reprezentacije, Pepe, u susretu sa Turskom upisao je svoj debi na jednom od velikih natjecanja. Debi je okrunio odličnom igrom i pogotkom, a na press konferenciju u švicarskoj bazi Neuchatelu, najavio je još slavlja navijačima Portugala...

Obrambeni igrač Portugala i Real Madrida zbog igre iz uvodnog susreta odabran je za igrača utakmice, a bolji start reprezentacije, a i onaj vlastiti nije mogao niti zamisliti. "Moramo nastaviti naporno raditi, i ja i suigrači. Želimo još mnogo slavlja donijeti našim navijačima.

Pepe je prije subotnjeg susreta sa Turskom skupio tek tri nastupa za portugalsku reprezentaciju. "Nikada se nisam osjećao više Portugalcem nego u subotu. Portugal mi je dao sve i ovo je moj način na koji se za to odužujem."

25-godišnji branič svojom je igrom pokazao zbog čega ga je Real Madrid 2007. doveo iz Porta, ali i ostale svoje kvalitete, posebno one tehničke. "To je moj način igre. Volim se priključiti napadu kada god se za to ukaže prilika. Presretan sam radi pogotka, ali i radi prikazane igre. Vjerovao sam da mogu takvom igrom pomoći momčadi, a to mi je ipak najvažnije. No mogu i hoću i bolje od ovoga."

Njegova bi igra trebala utišati kritičare koji smatraju kako uz igrače kao što su Fernando Meira i Bruno Alves Pepe nema što tražiti u prvoj jedanaestorici. Osim njega u portugalskoj se reprezentaciji nalaze još dva Brazilca. To su izbornik Luiz Felipe Scolari i playmaker Deco. Pepe je portugalsko državljanstvo dobio 2001. godine dok je bio član Maritima. Kasnije je u dresu Porta osvojio Ligu prvaka, a ove je sezone sa Real Madridom odvojio naslov prvaka Španjolske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!