Nogomet

Bilić: "S Nijemcima smo 'al pari'"

Bernard Jurišić • utorak, 10.06.2008.

(Iz Bad Tatzmannsdorfa za Sportnet.hr Bernard Jurišić). Izbornik Slaven Bilić dan uoči upoznavanja s Klagenfurtom objavio je svoja razmišljanja "na pola puta" između Austrije i Njemačke...

U kakvom je stanju Modrić koji je jučer napustio trening i namjeravate li sačuvati Roberta Kovača da ne dobije drugi žuti karton?
"Luka je dobio udarac u zglob, ali je dobro, trebao bi već popodne trenirati. Kalkulacija nema, ne pada mi na pamet odmarati Kovača radi kartona, niti će se dozirati tu utakmicu. Ako se dogodi karton, imamo mi i druga rješenja. Karton se centarhalfovima uvijek može dogoditi."

Razmišljate li igrati samo s jednom špicom i pojačanim veznim redom?
"To je jedan od varijanti koju smo već koristili kroz kvalifikacije i prijateljske utakmice. Tako smo i završili utakmicu protiv Austrije. Imamo nekoliko varijanti koje koristimo još od Livorna."

U čemu smo bolji od Nijemaca i čemu se naši navijači mogu nadati u četvrtak?
"Mogu se pozdati da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo dati sve od sebe, ali nećemo se bacati na glavu i iskakati iz rasporeda. Mislim da ćemo biti kompaktni i čvrsti u fazi napada, dolaziti s puno igrača u 16 metara, a kad se branimo biti u čvrstom bloku. Oni su jedna od reprezentacija koje igraju najsličnije klubu. Mislim da smo mi na papiru 'al pari' s njima i da će odlučiti jedno pozitivno iskakanje iz sustava par individualaca koje imamo i mi i Nijemci. Mi im sigurno možemo parirati u svakom segmentu igre."

Koliko ćete prilagođavati našu igru njemačkoj?
"Kod njih nema velikog iskakanja iz sustava, iako je Podolski zabio dva gola ne može se ni za jednog od njih reći da je briljirao. Ali kod njih se uvijek ponavlja da su u svom sustavu dobri i da ni na jednom od njih ne puca igra, zato im je lako stvoriti pritisak od nekoliko minuta. Ali oni ne gube loptu, posebno ne tamo gdje bi je trebali gubiti. To ne izgleda spektakularno, ali to je Njemačka."

U drugoj utakmici na velikom natjecanju Hrvatska nikad nije poražena, a uglavnom smo baš tada igrali svoje najbolje utakmice. Može li Hrvatska u četvrtak odigrati najbolju utakmicu ove godine?
"Ne mora ona biti najbolja ove godine, mora biti samo puno bolja nego protiv Austrije u drugom poluvremenu. Sigurno je da se na zadnjih par natjecanja Hrvatrska digla poput Fenixa nakon neuspjeha i to protiv velikih reprezentacija, Italije i Francuske i povratak u realne šanse u trećoj utakmici bio je fascinantan. Očekujem da ćemo odigrati rasterećeniju utakmicu jer neće biti negativnog pritiska. Igrači su svjesni, imali smo dugi sastanak, znamo mi da ono protiv Austrije nije bilo to. Tjelesno smo spremniji nego prije Austrije i ne vidim nikakvog razloga na en odigramo jednu veliku utakmicu. A ako odigramo veliku utakmicu onda smo svakako u stanju biti 'al pari' s velikom reprezentacijom koja nas čeka."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!